REKLAMI GEÇ

Sorunlar sosyal hizmet ile çözülüyor

Sorunlar sosyal hizmet ile çözülüyor

PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç, ‘Dünya Sosyal Hizmet Günü’ nedeniyle sosyal hizmet birimi hakkında bilgi verdi, sosyal hizmet çalışmalarını kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2018 Salı, 11:46

Uluslararası Sosyal Hizmet federasyonu tarafından her yıl Mart ayının 3. haftasında “Dünya Sosyal Hizmet Günü”nün kutlandığını belirten PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç, hastaların tıbbi tedaviden etkin bir şekilde yararlanabilmeleri için sosyal, psikolojik ve ekonomik problemleri tespit edildiğini belirtti.

Koç, “Hastalarımıza, psikososyal, eğitsel ve destekleyici hizmetler verilmekte, hastanın ailesi ve yakın çevresi ile ilişkilerini düzenleyen çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanında hastanemiz Çocuk Servisi’nde Sosyal Hizmet Etkinlik odasında hasta çocuklarımıza eğitsel ve sosyal faaliyetler yapılmakta, çocuklar hastane ortamından uzaklaştırılarak moral destek verilmektedir. Sosyoekonomik düzeyi düşük olan hastalar yararına kermes yapılmaktadır. Aileleri ve toplumu organ bağışı, alkol ve madde bağımlılığı, çocukluk çağı kanserleri vb. konularında bilgilendirmek amacıyla standlar açılıp konferanslar düzenlenmektedir. AMATEM’de tedavi gören hastaların sosyoekonomik sorunları çözümlenerek tedavilerinin etkinliği artırılmakta ve hasta ailelerine eğitici çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

PAÜ Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Koç, “Sosyal, psikolojik ve fiziksel bakımdan toplumun en sancılı kesimlerinden birine hizmet veren ve mesleğe gönül veren tüm sosyal hizmet uzmanlarının ve sosyal hizmet ailesinin Sosyal Hizmet Gününü kutlarız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı