REKLAMI GEÇ

Sünnet sezonu başlıyor

Sünnet sezonu başlıyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2015 yılında başlatılan sünnet organizasyonları bu yıl da devam edecek. Birliğe bağlı hastanelerde 16 Üroloji Uzmanı ve 5 Çocuk Cerrahı ile birlikte sünnetler uzman hekimler tarafından, ücretsiz yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2016 Pazartesi, 12:09

Okulların kapanmasıyla birlikte aileleri sünnet telaşı sardı. Çocuklar ve aileler için son derece önemli olan sünnet sezonu öncesi Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde 2015 yılında olduğu gibi bu yılda tüm hazırlıklar tamamlandı. Birliğe bağlı 16 Üroloji Uzmanı ve 5 Çocuk Cerrahı ile toplamda 21 uzman hekim sünnet olmak isteyen çocukları hastanelerde sünnet edecek.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 2015 yılında birliğe bağlı hastanelerde yürütülen sünnet işlemlerinin bu yıl da devam edeceğini belirtti.

Öztürk, “2015 yılında Denizli Devlet Hastanesi’nde 2 bin 165, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 1.402, Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 357, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde 424, Çivril’de 64, Honaz’da 66, Kale’de 60 ve Tavas’da 252 olmak üzere toplam 4 bin 790 çocuk birliğimize bağlı hastanelerde sünnet oldu. Bu yıl da yaklaşık 5 bin çocuğumuzun sünnet işlemlerini hastanelerimizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi

SÜNNET UZMAN HEKİM TARAFINDAN HASTANEDE YAPILMALI
Sünnetin basit bir cerrahi işlem gibi görünse de gerekli sağlık şartlarına uyulmadığında ve uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade eden Öztürk bu sorunları azaltmak için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Öztürk, “Ülkemizde dini inançların bir gereği olan sünnet işlemi toplumumuz tarafından oldukça önemsenen mutlaka hastanelerde steril ortamlarda hekimlerce yapılması gereken bir işlemdir. Yapılacak yanlış bir uygulamanın sıkıntılara yol açmaması adına birliğimize bağlı hastanelerde sünnet işlemi genel ameliyathane koşullarında genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Denizli Devlet Hastanesi’nde 8 üroloji uzmanı 4 Çocuk Cerrahı, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 5 Üroloji Uzmanı 1 Çocuk Cerrahı, Acıpayam, Çivril ve Tavas Devlet Hastanelerinde de birer Üroloji Uzmanları ile toplam 21 hekimimizle ayrıca üroloji ve çocuk cerrahı olmayan hastanelerde de birliğimiz tarafından gönüllü olan uzman hekim arkadaşlarımızı hastanelere görevlendirerek tatil boyunca sünnet işlemlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı