REKLAMI GEÇ

Sünnet yemeğinden zehirlenenlere ödedikleri sağlık giderleri iade ediliyor

Sünnet yemeğinden zehirlenenlere ödedikleri sağlık giderleri iade ediliyor

Denizli tarihinin en büyük zehirlenme vakası olan “sünnet yemeği” olayında yeni gelişme. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in gündeme taşıdığı zehirlenme olayının ardından özel hastanelerde tedavi gören hastaların yatırdığı ücretler Vali Hasan Karahan’ın talimatıyla iade edildi. Hala ödediği sağlık giderini almayan varsa, tedavi gördüğü özel hastaneye başvurması gerekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2018 Çarşamba, 14:35

Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi’nde Eylül ayı başında verilen sünnet töreninde özel bir firma tarafından hazırlanan menü zehirlenmeye yol açmıştı. 316 kişinin bazıları kamu hastanelerine bazıları da özel hastanelere başvurmuş, zorlu bir tedavi sürecinin ardından tamamı sağlığına kavuşmuştu.

ÖZEL HASTANELERE ÖDENEN ÜCRETİ GÜNDEME GETİRDİ
Denizli tarihinin en büyük zehirlenme olayı olarak nitelendirdiği vakanın ardından hastanelerde tedavi gören vatandaşları ziyaret eden CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, geçmiş olsun temennisinde bulunmuş, soruşturmanın titizlikle yürütülmesini talep etmişti.

Vali Hasan Karahan ve Sağlık Müdürü Berna Öztürk ile de görüşen Varlıker, özel hastanelerde tedavi gören hastalardan ücret alındığını, adli bir vaka olan zehirlenme olayında sağlık giderlerinin kamu tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

HASTALARIN ÜCRETLERİ İADE EDİLDİ
Varlıker’in talebinin ardından Vali Hasan Karahan’ın konunun üzerine hassasiyetle eğildiği ve gerekli talimatları verdiği öğrenildi. Vali Karahan’ın talimatının ardından, zehirlenme olayının ardından özel hastanelerde tedavi süreçlerine ilişkin ödenen ücretlerin iade edilmeye başlandığı bildirildi.

BAŞVURU YAPMAYANLARA UYARI
Zehirlenme olayının mağduru olan ve tedavisini özel hastanelerde yaptıran ve yatırdığı ücreti geri almayanların da başvurması istendi. Hastaların, tedavi gördükleri özel hastanelere başvurarak, yatırdıkları parayı talep etmelerinin yeterli olacağı kaydedildi.

“GEREKLİ UYARILARI YAPTIK”
Sağlık Müdürü Berna Öztürk, zehirlenme olayının ardından bazı hastaların sağlık kurumlarına ücret ödediklerinin tespit edildiğini belirterek, kısa süre içinde gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.

Öztürk, “Zehirlenme olayının yaşanmasının ardından hastanelere giden vatandaşlarımızdan bazıları ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ancak, gece fenalaşıp geri dönenler oldu. İkinci başvuru nedeniyle de işlemleri sırasında adli vaka olarak algılanmamış ve bu da ücretlendirilmiş. Konu bize ulaştıktan sonra özel hastanelerin sahipleri ve yöneticileriyle bir araya geldik, bunun ücretlendirilmemesi gerektiğini ifade ettik. Özel hastaneler de bu yanlışı hızla düzeltti ve alınan ücretler iade edildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı