REKLAMI GEÇ

Süt dişi deyip geçmeyin

Süt dişi deyip geçmeyin

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Ayşe Utku Köyoğlu, süt dişlerinde görülen çürüğün çocuğun düzgün beslenmesini engellediğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2014 Perşembe, 10:16

Diş Hekimi Ayşe Utku Köyoğlu, süt dişlerinin normal dişlere oranla daha çok organik madde içerdiğinden çürümeye daha yatkın olduğunu ve hızlı çürüdüğünü söyledi.

Beslenme alışkanlığının diş sağlığı açısından önemine de değinen Köyoğlu “Annelerin sıklıkla yaptığı bir hata da emzik ya da biberonu şeker, reçel ve benzeri gıdalara batırarak çocuklara vermeleri , uyku aralarında şekerli süt, meyve suyu gibi gıdalara alıştırmalarıdır. Böylece beslenme düzensizliğinden dolayı dişler çürümeye yatkın hale gelir” dedi.

Süt dişlerinin kapladıkları alanı yerine gelecek olan kalıcı diş için koruduğunu kaydeden Köyoğlu, “Bu dönemde tedavi edilmeyen diş bozuklukları ileride diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve genel sağlık problemlerine sebep olabilecektir. Dolayısıyla süt dişlerindeki çürükler, ‘nasıl olsa yerine yenileri gelecek’ yanılgısına düşmeden tedavi edilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı