REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hakan Erbay: Şu an koronavirüs olanları büyük kısmı aşısız

Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hakan Erbay: Şu an koronavirüs olanları büyük kısmı aşısız

Sağlık Bakanlığı, Denizli’nin koronavirüs aşılanmasında yüzde 75’i geçtiğini, 31 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de yüz binde 172, 11 vaka görüldüğünü açıkladı. Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay aşılamada çok iyi bir seviyede olduğumuzu ancak vaka sayısındaki artışında devam ettiğini belirtti. Erbay “Aşılamada maviye ulaştık ancak vaka artışı devam ediyor. Şu an koronavirüs olanların büyük bir çoğunluğu hala aşı olmayanlar ya da tek doz aşı olanlar” diye konuştu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2021 Cuma, 15:22

Sağlık Bakanlığı Denizli’nin aşılamada yüzde 75’i geçtiğini ve risk haritasında mavi olan güvenli renge ulaştığını açıkladı. 31 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde ise yüz binde görülen vaka sayısı 172, 11 oldu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay tabloyu Denizli Haber’e değerlendirdi. Erbay aşılamada güvenli bir duruma gelsek de hala tehlikenin devam ettiğini ve hiç aşı olmayanlar için daha büyük bir risk olduğunu belirtti.

ŞU AN KORONAVİRÜS OLANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU AŞISIZ
Dr. Erbay “Yüzde 75’i aştık mavi il olduk, daha güvenli bir duruma geldik. Ancak vaka artışı devam ediyor. Şu an koronavirüs olanların büyük çoğunluğu ya tek doz aşı olanlar ya da hiç aşı vurulmayanlar. Toplumda aşılanmamış kişilerin hastalığa yakalanma oranı daha yüksek. Aşı karşıtlığının bir mantığı yok kendimiz için olmasa bile toplum için mutlaka aşı vurulmamız gerekiyor” diye konuştu.

Erbay aşılamada bizden daha az seviyede olan illere göre daha az riskli olduğumuzu belirtirken, aşılamada daha da ileri seviyelerde olmamız gerektiğini vurguladı.

DELTA VARYANTI ÇOK HIZLI YAYILIYOR
Erbay “Geçen sene 5 aylık kontrollü normalleşmemizdeki vaka sayısına bu sene delta varyantının da büyük etkisiyle 1 buçuk ayda ulaştık. Çok hızlı ilerliyor. Öldürme oranının mutasyonsuz haline kıyasla çok olduğuna dair bir bulgu yok. Ancak 5 aylık süreçte geldiğimiz vaka sayısına 1 buçuk ayda geldik. Burada tekrar söylemek istiyorum aşının ölümden koruyuculuğu çok yüksek lütfen 2 doz aşımızı da olalım” dedi.

Yorumlar

Cahillere açıkla   -  Bağlantı 14 Ağustos 2021, 21:24

3. Doz aşı olanlar aşılı. 2 doz ve altı aşı olanlar aşısız sayılıyor . Kovid kelime oyunlarında yeni sezon.

Bilal   -  Bağlantı 14 Ağustos 2021, 01:09

Bırakın yayılsın insanın bazen de Vücudun hasta olması gerekiyor alışması sindirmesi lazım haa ölürsek de denemeden ölmek var o yüzden Bağışıklık elde edeceksek Hastalık her yayılması gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı