REKLAMI GEÇ

Tabiplerden sağlıkta şiddete tepki

Tabiplerden sağlıkta şiddete tepki

Denizli Tabip Odası yönetimi, Iğdır Devlet Hastanesi’nde doktorun bir hastanın saldırısına uğraması ve ağır yaralanmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2017 Pazartesi, 17:55

Sağlıkta şiddete bir yenisi daha eklendi. Iğdır Devlet Hastanesi’nde çalışan Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Yarımoğlu bir hastanın saldırısına uğrayarak ağır yaralandı.

Saldırı nedeniyle Denizli Tabip Odası tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, sağlıkta şiddet bir kez daha kınandı, önlem alınması istendi.

Açıklamada, “Sağlıkta şiddet giderek artmakta, her gün otuzun üzerinde sağlık çalışanı sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmaktadır. Bu vahim tabloya rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilememektedir. Toplum sağlığı için mücadele veren biz hekimler artık görevimizi tehdit ve baskılar altında yapar hale getirildik. Bizler iyi hekimlik yapabilmek için mücadele verirken yetkililer yaratmış oldukları bu kaos ortamını sadece seyretmektedirler. Denizli Tabip Odası olarak meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Kamuoyunu sağlık çalışanlarının şiddet görmesine sessiz kalmamaya ve dayanışmaya davet ediyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı bir an önce yasalaşmalı ve sağlıkta şiddet artık sona ermelidir.” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı