REKLAMI GEÇ

Tekstil işçisi kadınlara kanser taraması

Tekstil işçisi kadınlara kanser taraması

Kanserle mücadele için başlatılan Pembe Şehir Projesi kapsamında Denizli İL Sağlık Müdürlüğü tarafından kentteki iki tekstilde çalışan kadınlara kanser eğitimi veridi, 250 kadının kanser taramaları için planlama yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2021 Cuma, 14:03

Kanserle mücadelede erken teşhisin öneminden yola çıkılarak hayata geçirilen Pembe Şehir projesi de Denizlili kadınlara umut ışığı olmaya devam ediyor. Özellikle tekstil fabrikalarında çalışan kadınlara eğitimler verilerek, taramaları gerçekleştiriliyor.

Bu doğrultuda yürütülen taramalara Denizli’deki iki tekstil firmasından destek geldi. İki tekstilde çalışan kadınlara Sümer KETEM Hekimi Dr. Canan Korkut tarafından KETEM’lerde yürütülen kanser taramaları ile ilgili eğitim verildi. Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı anlatıldı. Eğitim sonunda da kadınların kanser taramalarını Sümer KETEM’de yaptırmaları için planlama yapıldı.

2018 yılında kar tanesi olarak başlayan Pembe Şehir projesinin zamanla büyüyerek kartopuna dönüştüğünü belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Denizli’de kanserle mücadelede tarama oranlarımızı arttırmak için müdürlüğümüz ve DİKAB işbirliği içerisinde Pembe Şehir projesini başlatmıştık. Projemiz kapsamında özellikle çalışan kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlarımızı taramadan geçirmeyi hedefledik ve bu doğrultuda taramalarımızı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bugün de yaklaşık 250 kadının taramaları için gerekli planlamalar yapıldı. Projemizin başlangıcında koyduğumuz hedef olan taranmadık tek bir kadın kalmayıncaya kadar eğitimlere, taramalara devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı