REKLAMI GEÇ

TESADÜFE BAKIN

TESADÜFE BAKIN

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ), “tesadüfün bu kadarı da” dedirden olay ve organizasyon. PAÜ’nün kampüsünde bir tarafta çok sayıda öğrenci gıda zehirlenmesinden hastanelik olurken, diğer tarafta 46 üniversiteden katılımla düzenlenen “Pamukkale Gıda Sempozyumu 3” adlı sempozyum düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 16:54

PAÜ Yemekhanesi’nde dün akşam 100’ün üzerinde öğrenci gıda zehirlenmesinden dolayı hastaneye taşındı. Bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle öğrenciler acil servise koştu. PAÜ’den yapılan açıklamada, zehirlenmenin nedenini belirlemek için alınan örneklerin laboratuvara gönderildiği belirtildi.

250 BİLİM ADAMININ KATILDIĞI GIDA SEMPOZYUMU
PAÜ Kampüsü’nde gıda zehirlenmesinin hareketliliği sürerken, Kongre ve Kültür Merkezi’nde 46 üniversite ve 10 kurumdan 25 bilim adamının katılımıyla “Pamukkale Gıda Sempozyumu 3” adlı bilimsel toplantı düzenlendi.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu coğrafyanın kurutulmuş gıda alanında faal bir bölge olduğunu ve 3.5 milyar dolarlık ihracat yapan Denizli’nin bu alanda daha çok yatırıma ağırlık verdiğini anlattı.

15 MAYIS’TA SONA ERECEK
Toplam yedi oturumun yapılacağı ve 167 bildirinin sunulacağı gıda sempozyumu, 15 Mayıs’ta sona erecek. Sempozyumda gıda kurutma teorisi, temel ilkeleri ve modellenmesi, kurutulmuş gıda çeşitliliği, inovatif kurutma teknikleri, kurutulmuş gıdaların mikrobiyolojisi, kurutulmuş gıdalarda mikotoksin sorununun çözümü, kuruyemiş ve atıştırmalık çerezler konuları ele alınacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı