REKLAMI GEÇ

Tıp Haftası etkinlikleri iptal edildi

Tıp Haftası etkinlikleri iptal edildi

Denizli Tabip Odası, Ankara’da dün akşam meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının ardından 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası etkinliklerini iptal etti. Oda Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, teröristle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğinin ağır bedeller ödenerek öğrenildiğini söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Mart 2016 Pazartesi, 14:08

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, düzenlediği basın toplantısında, başkentte 34 kişinin yaşamını yitirdiği ve 19’u ağır, 125 kişinin yaralandığı terör saldırısı nedeniyle Tıp Bayramı ve Tıp Haftası etkinliklerini iptal ettiklerini açıkladı.

denizli-tabip-odasi-teror-kinama-etkinlik-iptal-1

Prof.Dr. Önem, “Biz hekimler, Tıp Haftası’nı sağlık sisteminin sorunlarını kamuoyuna duyurmak ve hekimler arasındaki dayanışmayı arttırmak için değerlendiriyoruz. Ancak ülkemizin sorunlar yumağı haline gelen sağlık sistemini ve hekim sorunlarını dile getirmek, şehit düşen ve yaralanan yurttaşlarımızın acısı taze iken anlamsız hale gelmektedir. Bu nedenle Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulumuzun oybirliği ile aldığı kararla 14-18 Mart arası Tıp Haftası etkinlikleri iptal edilmiştir” dedi.

“TERÖRİSTLE MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE EDİLİR”
Terör saldırısını kınayan Prof. Dr. Gökhan Önem, “Terör kana susamışlığını, alçaklığını, kara emellerini bir kez daha göstermiştir. Dün Ankara’da yaşanan hain terör saldrırısı sonucu 34 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 19’u ağır olmak üzere 125 yurttaşımız da yaralanmıştır. Ülkemizin kalbi Ankara 5 ay içerisinde 3 kez terör örgütlerinin bombalı saldırılarına hedef olmuştur” dedi.

Yaşama hakkını en temel hak olarak gördüklerini ve terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Önem, “Biz hekimler, terörü insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu nedenle bu alçak saldırıyı, terörü ve teröre destek olanları lanetliyoruz. Teröristle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini ülkemiz çok ağır bir bedel ödeyerek öğrenmiştir. Bu nedenle terörüzme taviz veren, göz yuman kim olursa alsın mutlaka adalete hesap vermelidir” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı