REKLAMI GEÇ

Tıp öğrencilerinden organ bağışı atağı

Tıp öğrencilerinden organ bağışı atağı

PAÜ Tıp öğrencileri, organ bağışına dikkat çektikleri konferans düzenledi, ardından da organ bağışında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2017 Pazartesi, 11:39

Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği (TÖB), Tıp Fakültesi Dekanlık konferans salonunda düzenledikleri etkinlik ile organ bağışına dikkat çekti.

Konferansa, PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Özban da katıldı.

TÖB sözcüsü Emine Miray Koç etkinlikler hakkında bilgi vererek, “Bizler Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği olarak Denizli’de çocuk hakları savunuculuğundan, meme kanseri farkındalığı oluşturulmasına kadar birçok konuda faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetleri sadece fakültemizde sınırlandırmayıp Çınar meydanında, hastanemizde ve daha bir çok yerde saha farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Bu yıl içerisinde hocalarımızdan aldığımız eğitimler doğrultusunda Meme Kanseri, Osteoporoz, Prostat ve Hasta Hakları ile ilgili Çınar’da bilgilendirme çalışmaları düzenledik ve birçok kişiden çok güzel geri dönüşler aldık. Fakültemizde de Tıp öğrencilerine yönelik işaret dili eğitimi, çocuk ihmali ve istismarı eğitimi gibi çok önemli konularda eğitimler düzenledik ve düzenlemekteyiz. Yakın zamanda tamamen gönüllülükle yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik önce organ bağışı farkındalığı ile ilgili bir video hazırladık daha sonra da bu konuyla ilgili fakültemizde bir farkındalık konferansı organize ettik. Videomuzun içeriği önceden var olan videoların aksine bizler hastalarımızın yaşadığı sıkıntıları onların sözleriyle ifade etmek ve organ bağışı ile ilgili bir çağrıda bulunmak istedik” dedi.

Konferansta Doç Dr. Murat Özban, Organ Nakli Koordinatörü Betül Akçakaya ve Türkan Takım bilgilerini paylaşarak ve öğrencilerin konuya farklı bir açıdan bakmalarını sağlayarak, aslında sadece Tıp öğrencisi ya da geleceğin doktorları olarak değil, aynı zamanda bir insan olarak da bu konuda üzerlerine düşen görevleri anlattılar.

Konferans sonunda sosyal hizmetler biriminin desteğiyle kurulan organ bağışı standı ile duyarlı öğrencilerden organ bağışı alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı