REKLAMI GEÇ

Törende protokol krizi

Törende protokol krizi

Eski SSK ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necdet Durmuş’un bağışladığı medikal hasta yataklarının teslim törenine davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milletvekili Dalbudak’a söz hakkı verilirken kendisine söz verilmemesi üzerine törenin bitmesini beklemeden salondan ayrılmak istedi. Yaşanan o anlar Denizlihaber.com objektifine işte böyle yansıdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2014 Çarşamba, 13:21

SSK ve Denizli Devlet Hastanesi eski başhekimi Dr. Necdet Durmuş, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in aracı olmasıyla İl Sağlık Müdürlüğü’ne, evde sağlık hizmeti alan hastalar için kullanılmak üzere 70 tam fonksiyonlu medikal yatak bağışında bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde, yatakların teslim töreni yapıldı.

denizli-saglik-mudurlugu-yatak-teslim-toreni-protokol-krizi-ic-2

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin ve hayırsever Necdet Durmuş katıldı.

158 HASTA YATAK BEKLİYOR
İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mahmut Tekin, Denizli’de 16 birim tarafından randevu esasına göre mesai saatleri içerisinde evde sağlık hizmetleri verildiğini açıkladı. Tekin, 2006 yılından bu yana 11 bin 33 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini belirterek, “Halen il genelinde 3 bin 276 hasta evde sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadır. Evde sağlık hizmetlerine kayıtlı hastalarımız, özellikle medikal hasta yatağına ihtiyaç duymaktadır. Medikal yatak ihtiyacı olan hasta sayısının fazla olması ve bu tür yatak temininin sağlanabilmesi amacıyla müdürlüğümüzde liste oluşturulmuştur. Şu an il merkezinde evde sağlık hizmeti alan 38 hastamız, ilçelerimizde ise 120 hastamız medikal hasta yatağı için sıra bekliyor” dedi.

YALNIZCA 34 YATAK VAR
İl Sağlık Müdürlüğü’ne 70 medikal yatak bağışına öncülük eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bir hasta yakını beni aradı. Yatağa ihtiyaçları olduğunu belirtti. Ben de Sağlık Müdürü Mahmut Tekin’i arayarak durumu bildirdim. Ancak Sağlık Müdürlüğü’nden aldığım yanıt beni şaşırttı. Tekin bana, ‘Yalnızca 34 yatağımız var. Yeni hastaya yatak verebilmemiz için birinin ölmesini bekliyoruz’ demesi üzerine, çalışma başlattık. Hayırsever Dr. Necdet Durmuş ise bu konuda duyarlı davrandı ve 70 yatak alarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağışladı. Umarız bu 70 yatak, ihtiyacın önemli bir bölümünü karşılar” dedi.

denizli-saglik-mudurlugu-yatak-teslim-toreni-protokol-krizi-ic

HASTA VE YAKINI İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK
Yeni yıla güzel ve anlamlı bir törenle ile başlamanın sevincini yaşadığını dile getiren Ak Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, “Bizim için sıradan bir yatak olarak algılanıyor. Ancak bu yataklar, hasta ve hasta yakını için çok önemli. Onlar için oldukça konforlu ve onlara büyük kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu.

ZOLAN ANİDEN KALKTI!
Milletvekili Nurcan Dalbudak’ın ardından, İl Sağlık Müdürlüğüne tanesi 3 bin TL’ye mal olan 70 tam fonksiyonlu medikal yatak bağışında bulunan Dr. Necdet Durmuş’a teşekkür plaketi vermek üzere Vali Yardımcısı Ali Cengibozan’ın kürsüye çağrıldığı sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, aniden kalktı ve salonun çıkışına doğru yöneldi. Gergin olduğu gözlenen Zolan’ın tören sırasında ayaklandığını gören İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, hemen başkanın yanına gelerek durumu toparlamaya çalıştı. İkili bir süre ayakta konuşurken, Zolan’ın organizasyonla ilgili tepkili olduğu gözlemlendi.
İl Sağlık Müdürünün ardından bu kez Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Zolan’ın yanına geldi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, Zolan’ı törenden ayrılmaması konusunda ikna etmeye çalıştı. Ne konuştukları tam olarak anlaşılmadı ama yaşanan gerilim ikilinin hareketlerine yansıyordu.

denizli-saglik-mudurlugu-yatak-teslim-toreni-protokol-krizi-ic-1

ORGANİZASYONA MI TEPKİ GÖSTERDİ?
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende doğal olarak Hayırsever Necdet Durmuş, Durmuş’u ikna eden isim Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin ve İl Sağlık Müdürü Tekin birer konuşma yaptı. Ancak kentin seçilmiş en büyük ismi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yerine bu konuşmaların ardından Ak Parti Denizli Milletvekili Dalbudak mikrofona çağrıldı. Hayırsevere plaketi için de Zolan düşünülmezken bunun yerine Vali Yardımcısı Cergibozan sahneye çağrılınca, Zolan’ın yüzünün asıldığı gözlemlendi. Plaket töreninin sonunu beklemeden kapıya yönelen Zolan’ı orfanizasyon sorumluların aksine gazeteciler unutmadı. Başkan Zolan, salondan ayrılmayı planlarken gazetecilerin isteği üzerine toplu fotoğrafta yer almaya karar verdi.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 31 Aralık 2014, 18:34

ALLAH kabül etsin ALLAH nejdet durmuş beye daha çok versin bu yatak hayrı için güzel bi örnek denizlide bagbaşında yaptırdıgı okul var goca denizlide başka yatak hayrı yapcak yokmu

vatandaşn   -  Bağlantı 31 Aralık 2014, 14:12

Kamu Hastane bahçelerinde az bir bakımla kullanılabilecek onlarca yatak çöpe gitmeyi bekliyor. Yatak bulmak için hastaların ölmesine gerek yok sadece çevreye bakmak yeterli..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı