REKLAMI GEÇ

Ruh Sağlığı Merkezi’nde buluştular

Ruh Sağlığı Merkezi’nde buluştular

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM), 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü kapsamında etkinlik düzenlendi. 920 hastanın kayıtlı olduğu merkezde, 386 hastanın aktif takibi gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 17:14

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Denizli Devlet Hastanesi yöneticileri ile merkez çalışanları ve hastalar katıldı.

HASTALARI TOPLUMA KAZANDIRIYORUZ

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Fatma Özdemir, şizofreni hastalığının, yaşamda mücadelesi zor bir hastalık olduğunu belirterek, TRSM ve faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Özdemir, “Şizofreni bildiğiniz gibi yaşamda mücadelesi zor bir hastalık. Hem aile ortamını, hem iş ortamını, hem de sosyal ilişkileri etkileyen psikososyal bir rahatsızlık. Hastalarımıza, merkezde destek olmaya çalışıyoruz. Müzik, resim, spor ve sosyal faaliyetlerde hastalarımızla sık sık etkinlikler yapıyoruz. Onları yeniden yaşama kazandırmaya çalışıyoruz. Büyük ölçüde işe giren, çalışmaya başlayan, aile ortamı düzelen hastalarımız var” dedi.

ruh_sagligi_merkezi_etkinlik_iTRSM’LERİN TOPLUMDAKİ GÖREVİ ÇOK BÜYÜK

Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin Sağlık Bakanlığı’nın faaliyete geçirdiği çok önemli bir sosyal proje olduğunu belirterek, ağır ruhsal problemi olan hastaların topluma kazandırılmasında çok önemli roller üstlendiğini söyledi.
Öztürk, “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü, ruh sağlığı hastalığından muzdarip olanların sesini duyurabilmek, toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak, kişinin ruh sağlığını ve yaşam kalitesini koruyup desteklemek, psikiyatri ve nörolojik hastalıkları önleyerek hastaların tedavi ve bakımını geliştirmek amacıyla kutlanıyor. Bu özel günde 2011 yılında Denizli Devlet Hastanesi’nde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi‘nde toplanmak istedik. Burası, belki de Türkiye’deki fiziksel anlamda en güzel merkezlerden biri. Merkezde ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizoafektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti veriliyor. Hastalarımızı topluma kazandırmak, mesleki, ailesel işlevlerini sürdürmek ve üretkenliklerini arttırmak adına Halk Eğitim Merkezi’nden gelen resim, müzik, beden eğitimi, folklor, el sanatları hocalarımız hastalarımızla çalışmalar yürütüyor. Şuan itibariyle Denizli TRSM’nde 920 kayıtlı hastamız bulunuyor. Bunlardan 386’sı aktif olarak merkezimize gelirken günlük ortalama 60 hastanın tedavileri yürütülüyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hastalara ve katılımcılar çeşitli ikramlar sunuldu, mini bir konser verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı