REKLAMI GEÇ

Türkiye’ye kanseri anlatacaklar

Türkiye’ye kanseri anlatacaklar

Denizli Rotary Kulübü,Türkiye’ye örnek bir projeye imza attı. ‘Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat’ başlığı ile başlatılan proje kapsamında şişme dev bir kalınbağırsak yaptırıldı. Şişme bağırsak 12 merkezi gezecek, kolon ve meme kanseri anlatılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2014 Cumartesi, 14:18

Denizli Rotary Kulübü, Türkiye’deki kanser farkındalığını anlatmak için önemli bir projeye imza attı. Sponsor desteğinde Rotary Kulüp ve Kanserle Dans Derneği’nin ortaklaşa yürüteceği “Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat” projesinde vatandaşlara kolon ve meme kanserleri görsel olarak anlatılacak.

DEV BAĞIRSAK YOLLARDA
Proje kapsamında şişme dev bir kalın bağırsak canlandırması yaptırıldı. Türkiye’de 7 ilde 12 merkezi gezecek olan şişme kalın bağırsağın içinde gezilerek kanserli hücrelerin nasıl ürediği ve nasıl şekil aldığı görsel olarak sunulabilecek. Dev bağırsağın içinden çıkan vatandaşı Rotary Kulüp, Kanser Erken Teşhis ve Tanı Merkezi (KETEM) ile Kanserle Dans Derneği’nin masaları karşılayacak. Bu masalarda meme ve kolon kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak insanlar taramaya sevk edilecek.

Rotary3

TANITIMI YAPILDI
Projenin başlangıcı Denizli Rotary Kulübü’nün evsahipliğinde North Point Otel’de yapıldı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 22 Rotary kulübünün üyelerine proje detaylı olarak anlatıldı ve bağırsak balonun tanıtımı yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı tanıtım toplantısında Op.Dr. Cüneyt Tuğrul meme, ve Prof.Dr. Uğur Sungurtekin de kolon kanserini anlattı. Toplantıya Denizli Sağlık Müdürü Mahmut Tekin de katıldı.

FARKINDALIK YARATILACAK
Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş, hem ortaklarıyla hem de içeriğiyle projenin ülkedeki kanser farkındalığının artırılması için önemli olduğunu vurguladı, “Şu an burada projenin tanıtımını yapıyoruz. 14 Ağustos günü de Bodrum’da açılışını yapacağız. Bodrum’daki açılışta şişme kalın bağırsağı ilk kez halkla buluşturacağız. Ardından da her hafta bir merkezde, şehrin kalabalık yeri ya da alışveriş merkezinde bu etkinliği yapacağız. Uzmanlarımız halkımıza meme ve kolon kanseri hakkında bilgileri verecek ve erken tanının önemini anlatacak” dedi.

BİLGİLER DEĞERLENDİRİLECEK
Projenin ortaklarından Kanserle Dans Derneği’nin de büyük desteği olduğunu belirten Algümüş, “Kanserin farkındalığını artırarak bu hastalığa insanların yakalanmasının önüne geçmek istiyoruz. Kasım ayına kadar bu etkinliklerimiz sürecek. Kasım ayında da kapanışı yine Denizli’de yapacağız ve topladığımız verileri değerlendireceğiz” diye konuştu.

NERELERDE YAPILACAK?
Proje kapsamında 7 şehir ve 12 merkezde stantlar kurulacak. Her merkezde Rotary kulüpleri projeyi kendi bölgesinde yürütecek. Proje, Denizli merkez, Balıkesir, Manisa, Salihli, İzmir – Çiğli, Dokuz Eylül, Bostanlı, Güzelbahçe, Mavişehir, Konak, Güzelyalı, Efes, Gündoğdu, Muğla- Marmaris, Bodrum, Aydın-Söke, Didim, Bursa-Orhangazi ve Yeşil ilçelerinde gerçekleşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı