REKLAMI GEÇ

Tutuklu gencin organları hayat verecek

Tutuklu gencin organları hayat verecek

Denizli’de, cezaevinde beyin kanaması geçirince hastaneye kaldırılan ve üç gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Sabri Vural’ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2014 Çarşamba, 15:52

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Geçen ocak ayında tecavüz suçlaması nedeniyle gözaltına alınan 18 yaşındaki Sabri Vural, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Kocabaş D Tipi Cezaevi’ne konuldu. Üç gün önce koğuşunda beyin kanaması geçiren Vural, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vural’ın bugün sabaha karşı beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yetkililerinin konuştuğu anne Şerife Durmaz, oğlu Sabri Vural’ın organlarını bağışladı. İzmir’den gelen ekip başarılı bir operasyonun ardından Vural’ın iki böbreği, karaciğeri, pankreası ve iki korneasını aldı. Pankreas Antalya’ya, diğer organlar da İzmir’e gönderildi.

“İFTİRAYA UĞRADI, STRESTEN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ”
Oğlunun organlarının başka bedenlerde yaşayacak olmasıyla teselli bulacağını belirten Anne Şerife Durmaz, “Oğlum iftira sonucu cezaevine girdi. Girdiği stresten dolayı beyin kanaması geçirdi. Ancak hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Biz de organlarını bağışladık. Oğlumun organlarının başka bedenlerde yaşayacak olması bizim acımızı hafifletecek. Biz yandık, başkaları yanmasın” dedi.

ic

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Yarınlarımız umut olsun’ projesi kapsamında açtığı kursta, turizmde servis elamanı eğitimi alan Sabri Vural’a, Valilikte düzenlenen törenle, dönemin Emniyet Müdürü Zeki Bulut tarafından sertifika verilmişti.

Yorumlar

Selçuk   -  Bağlantı 23 Nisan 2014, 21:19

Allah Razı Olsun Bağışlayandan Ve Bağışlatan dan Mekanı Cennet Olsun. Benim annemde 12 yıldır böbrek bekliyordu 15 nisanda izmir de beyin kanaması geçiren birini bağışı ile şu an pamukkale üniversitesinde tedavi görüyor. Mucize gibi yaşayan daha iyi anlar. Bir İnsana Hayatına Hayat katmak Anlatılmaz Yaşanır..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı