REKLAMI GEÇ

Uyuşturucu kullanımı merakla başlar ölümle biter

Uyuşturucu kullanımı merakla başlar ölümle biter

Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü, uyuşturucu kullanımının merakla başlayıp ölümle biten sonuçları olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2014 Perşembe, 11:24

Dr. Bülent Ünlü, “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, madde kullanımının kişide oluşturacağı fiziksel, psikolojik ve çevresel etkilerin kişiyi ve çevresini olumsuz bir sürece sürüklediği kaydetti.

Maddenin etkisine bağlı olarakkişide dalgınlık, dikkati toplamakta güçlük gözlenebildiğine dikkat çeken Ünlü,“Kullanılan maddenin cinsine göre uykulu bir hal veya hareketlilik. Belirgin bir halsizlik, yorgunluk gözlenebilir. Özellikle okul çağındaki çocuk ve gençlerde giderek okuldan uzaklaşma ve sonra da terk etme görülebilir. Konuşmada güçlük ortaya çıkabilir. Sarhoşluk halinde olduğu gibi konuşma peltekleşebilir. Kilo kaybı görülebilir. Beslenme alışkanlığında bir değişiklik ortaya çıkabilir.Huzursuzluk ve sinirlilik ortaya çıkan öznel belirtilerdir. Unutmamak gerekir ki uyuşturucu merakla başlar ölümle biter” dedi.

Uyuşturucu kullanımının ölümlerin yanı sıra yaşamların dramatik bir şekilde kararmasına yol açtığını vurgulayan Ünlü, “Ülkemizde uyuşturucu kullanımın önlenmesi ve azaltılmasına yönelik önlemlerin daha ciddiyetle ve samimiyetle ele alınması gereklidir. Bunun için de madde bağımlılığı merkezlerinin tüm yurtta yaygınlaşması sağlanmalıdır.Uyuşturucu bağımlılığı bir suç değil, bir sağlık sorunudur. Tüm uyuşturucu bağımlılarının tedaviye ücretsiz ve hızla ulaşması sosyal devletin bir sorumluluğu olarak kabul edilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı