REKLAMI GEÇ

Uzmanlardan buzda yürüme tavsiyeleri

Uzmanlardan buzda yürüme tavsiyeleri

Pamukkale Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Murat Seyit, kar yağışından sonra buzlanmadan dolayı doğabilecek kazalar konusunda vatandaşları uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2019 Çarşamba, 09:03

Uzmanlar kar yağışlarından sonra buzlanmalardan dolayı oluşabilecek kazalar konusunda vatandaşları uyardı.

Pamukkale Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Murat Seyit, özellikle buzlu bölgelerden geçerken ellerin cepte olmamasının çok önemli olduğunu söyledi. Bu durumdaki kazalarda travmaların ağır olabildiğini de belirten Seyit, ayakkabılarında dikkatli seçilmesi uyarısında bulunda.

Karlı ve buzlu yollarca acı bir tecrübe ile karşı karşıya kalmamak için dikkat edilmesi gerekenleri madde madde sıralayan Dr. Öğretim Görevlisi Murat Seyit, vatandaşlara şu bilgileri verdi:

* Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde özellikle zorunlu haller dışında dışarı çıkılmamalı. Dışarı çıkılmak zorunda kalınırsa mutlaka bere ve eldiven giymek unutulmamalı.
* Aşırı soğuk nedeniyle özellikle yaşlılar ve çocuklar daha fazla etkilenir. Bu kişiler aşırı soğuğa çok fazla maruz kalmamalı.
* Uzun süre soğukta kalan, birden bire elini sıcağa uzatmamalı. Bunun yerine ılık su ile vücut ısısı normale getirilmeli.
* Yürürken kesinlikle eller ceplerde olmamalı. Bu durum dengenizi sağlamanızı neredeyse imkansızlaştırır. Bu tarz düşmelerde ciddi travmalar yaşanabilir.
* Adımlar dikkatli ve küçük atılmalı.
* Giyilecek ayakkabı özenle seçilmeli ve kaymayan malzemeli tabana sahip ayakkabı giyilmeli.
* Çatı altlarından geçerken kesinlikle çatılar kontrol edilmeli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı