REKLAMI GEÇ

Vali’den sağlıklı dişlere tebrik belgesi

Vali’den sağlıklı dişlere tebrik belgesi

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda konferans ve diş taraması yapıldı. Sağlıklı dişleri olan öğrenciler, Vali Şükrü Kocatepe’den tebrik belgesi aldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2014 Perşembe, 16:04

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısı ile Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda konferans düzenlendi. Konferansa Vali Şükrü Kocatepe, PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Babacan, Pamukkale Üniversitesi Dekan Yardımcıları. Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, Denizli İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

Konferansta 2008 yılında başlatılan “Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Denizli Ağız Diş Sağlığını Geliştirme ve Diş Çürüklerini Önleme Projesi”nin bugüne kadar kat ettiği süreç anlatıldı. Proje kapsamında Denizli’de 2 otobüs okulları dolaşarak öğrenciler arasında diş taraması yapıyor.

Konferansta konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Babacan, proje ile erken teşhis olanağı doğduğunu belirterek, “Bu sayede çocuklarımız çürük dişler yerine sağlıklı dişlere sahip oluyor. Erken teşhis ile diş sağlıkları korunuyor” dedi.

Törende 2008 yılından bu yana Diş Sağlığı Tarama aracında görev alan Diş hekimlerine başarı belgesi verildi.
Konferans sonunda öğrenciler diş sağlığı tarama aracında kontrolden geçti. Vali Şükrü Kocatepe sağlıklı dişleri olan öğrencilere tebrik belgesi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı