REKLAMI GEÇ

Vatandaşa ilaç kullanımı anlatıldı

Vatandaşa ilaç kullanımı anlatıldı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ ve ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’nda farkındalık oluşturmak için stant kurdu, vatandaşı bilinçlendirmeye çalıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2018 Pazar, 12:52

‘Akılcı İlaç Kullanımı’ ve ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’nda farkındalık oluşturmak için Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, bir alışveriş merkezinde stant kurdu. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün de ziyaret ettiği stantta, vatandaşlar dağıtılan broşürler ile bilgilendirilirken, özellikle çocuklara hediye edilen bilgilendirme balonları, boyama kitabı ve kalemleri büyük ilgi gördü.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan hekim, eczacı ve personellerinin hazır bulunduğu stantta, özellikle çocuklara yönelik bilgilendirme balonları, boyama kitabi ve kalemi, farkındalık oluşturmak üzere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Yine sağlık personelleri tarafından standı ziyaret eden kişilere Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, doğru ilacın, doğru dozda kullanılmasının öneminin büyük olduğunu vurgulayarak reçete yazılmadan antibiyotik kullanılmaması konusunda da uyarıda bulundu. Öztürk, “Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, beklenmeyen etki görülme sıklığının artmasına, tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur. Yine bugün de halkımızın yoğun olduğu bir yerde stant açarak insan sağlığı açısından son derece önemli bu konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istedik. Amacımız Denizli’de halkımıza akılcı ilaç kullanımı bilinci kazandırabilmek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı