REKLAMI GEÇ

Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilsin

Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilsin

Türk Sağlık-Sen vekil imamlara kadro verilmesini öngören düzenlemenin TBMM Genel kurulunda kabul edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nda çalışan vekil ebe ve hemşirelere kadro istedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2010 Salı, 17:27

TSS tarafından Sağlık Bakanlığına vekil ebe hemşirelere kadro verilmesi için bir başvuru yapıldı. Yapılan başvuruda personel açığı bulunan köy sağlık evi, sağlık ocağı ve belde sağlık ocaklarında istihdam edilen vekil ebelerin özlük haklarının yetersiz olduğuna dikkat çekildi. Bu nedenle ortaya çıkan mağduriyetlerin etkin ve verimli hizmet sunumunu olumsuz etkilediği belirtildi. Açılan davaların kazanılmasına rağmen hala vekil ebe ve hemşirelerin izin ve döner sermayeden yararlanmaları konusunda yasal düzenleme yapılmadığı da ifade edildi. Başvuru da Sağlık Bakanlığı’nın istihdam gerekçeleri ile aynı paralelde istihdam edilen Diyanet İşlerindeki vekil imamların kadroya geçirileceği hatırlatıldı. Vekil ebe ve hemşirelere de bu hakkın tanınması talep edilerek “2005 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı vekil imam istihdamı ile personel açığını gidermekte iken, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun çerçevesinde vekil imamların kadroya geçişi sağlanacaktır. Anayasamızın 10. maddesi ile hüküm altına alınan eşitlik kuralının tesis edilmesi için kamu hizmetlerinin asil ve sürekli hizmetleri arasında bulunan sağlık hizmetlerinin sunumunda vekil olarak istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesini arz ve talep ederiz” denildi.

Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, “Sağlık Bakanlığı’nda 7 yıldır sözleşmeli, 4 yıldır da vekil olarak çalışanlar istihdam ediliyor. Sayıları 90 bine yaklaştı. Fakat Sağlık Bakanlığı bu personellerin kadro taleplerini görmezden geliyor. Diyanette görevli vekil imamlara kadro imkanı tanıyan düzenleme Mecliste kabul edildi. Sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceğini Milli Eğitim Bakanı ifade etti. Fakat Sağlık Bakanlığı’nda bu konuda henüz bir adım atılmadı. Sağlık çalışanları bu devletin üvey evlatlarımı kadro hakları onlardan esirgeniyor. Sözleşmelilere kadro için başvuru yapmıştık. Bugünde vekil ebe- hemşireler için bu hakkı istedik. Sağlık Bakanlığı’nı en kısa zamanda kadro için çalışma yapmaya çağırıyoruz. Personelinize şaşı bakmaktan vazgeçin diyor, tüm sağlıkçıların kadrolu olarak istihdam edilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı