REKLAMI GEÇ

Veterinerlerden kene uyarısı

Veterinerlerden kene uyarısı

Havaların ısınmasıyla birlikte yeniden ortaya çıkan Kanamalı Kırım Kongo Hastalığı yeniden gündeme geldi. Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, çiftlik çalışanları, çobanlar, kasaplar, mezbaha çalışanları, hayvancılıkla uğraşanlar, veteriner olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2008 Cumartesi, 00:00

Geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde ortaya çıkan Kanamalı Kırım Kongo Hastalığı, havaların ısınmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Kene ısırması ile ortaya çıkan hastalık, erken tedavi edilmezse ölümle sonuçlanıyor. Vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, vatandaşları ve çiftçileri uyardı. Kenenin insan vücuduna teması ile başlayan hastalığın, hemen tedavi edilmezse ölümle sonuçlandığını belirten Uzakgider, “Havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Hastalığı yeniden ortaya çıkmıştır. Geçen yıl 22 ilde görünen hastalık birçok kişinin ölmesine neden olmuştur. Bu yıl da bazı bölgelerde görülmeye başlayan bu hastalık yeniden önlemler almamıza neden olmuştur. Şu anda hükümet tarafından 36 il risk bölgesi içine girmiştir. İlimizde ise bugüne kadar böyle bir durum yaşanmadı. Ama vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.

Vatandaşların kene ısırmasında dikkatli olmaları gerektiğini belirten Uzakgider, “Kenenin girdiği bölgeye alkol, gazlı, yakıcı şeyler dökülmemesi gerekmektedir. Kene kopartılırken çıplak elle ellenmemelidir. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın kıyafetlerine dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Uzakgider, çiftlik çalışanları, çobanlar, kasaplar, mezbaha çalışanları, hayvancılıkla uğraşanlar, veteriner hekimler, sağlık çalışanları, askerler ile piknik ve kamp yapanların hastalık riski altında bulunduklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı