REKLAMI GEÇ

Yabancı obezler PAÜ’yü tercih ediyor

Yabancı obezler PAÜ’yü tercih ediyor

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yaptığı mide küçültme ameliyatları ile yabancı uyruklu obezite hastalarının tercihi haline geldi. Genel Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Raşid Aykota, bu rahatsızlık nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2019 Cuma, 11:24

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan mide küçültme operasyonları, yabancı uyruklu obezite hastalarını Denizli’ye çekiyor. Gerçekleşen başarılı operasyonlarla ünü yayılan hastane yabancı uyruklu obezite hastalarının ilgisini çekiyor. Genel Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Raşid Aykota, yaptığı yazılı bir açıklama ile obezite hastalığına dikkat çekti ve bu hastalığın birçok abezite hastasının ölümüne neden olduğunu söyledi.

Obezitenin tüm toplumlarda çok yaygın görülen bir sağlık sorunu olduğunu ve giderek küresel bir epidemi halini aldığını söyleyen Aykota, aşırı kilo sorunu olan kişilerin ancak %1 – %7 oranında diyet ve egzersizle kilo verebildiklerini kilo ve obezite sebebi ile birçok hastanın öldüğünü, obezitenin giderek yaygınlaşarak halk sağlığı sorunu haline gelmesinin, tüm dünyada obezite ile mücadele çalışmalarının başlamasına neden olduğunu dile getirdi.

Diğer taraftan Türkiye’nin son yıllarda sağlık turizmi açısından ilgi merkezi haline geldiğini söyleyen Aykota, PAÜ Hastanesinin sağlık turizmi kurumu belgesi ile az sayıda merkezlerden birisi olduğununun altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı