REKLAMI GEÇ

Yılda 100 bin kişiyi ölüme sürüklüyor

Yılda 100 bin kişiyi ölüme sürüklüyor

Bugün, “Dünya Tütünsüz Günü”… Tiryakiyseniz ve “bundan kurtulmak istiyorum” diyorsanız, denemek için iyi bir fırsat.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2014 Cumartesi, 10:45

Başlama yaşının hızla düştüğü ülkemizde, sigara önemli bir toplumsal ve sağlık sorunu olmaya devam ederken, Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Demirciler, Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 4 binin üzerinde zararlı madde içeren sigaranın zararlarına dikkati çekti.

Sigaranın sadece tiryakileri değil, onların yakınında bulunan pasif içicileri de sağlık problemleriyle karşı karşıya bıraktığını dile getiren Demirciler, “Sigaraya bağlı gerçekleşen ölümler önlenebilir olduğu halde, ülkemizde her yıl 100 bini aşkın kişi hayatını sigaraya bağlı hastalıklardan kaybetmektedir. Sigara içerek sadece kendimize değil, sevdiklerimize de zarar verdiğimizi unutmayalım. Çocukların yanında sigara içilmesi aynı zamanda anne ve babasını model alan çocuklarda sonraki yıllarda sigara içme alışkanlığının gelişmesini kolaylaştırır” dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek hizmeti sağlandığını anlatan Demirciler, “Sigarayı bırakma konusunda destek almak istiyorsanız sigara bırakma merkezlerimize başvuralım. Sigarayı bırakmak zor olabilir. Ancak, şimdiye kadar sizin gibi pek çok kişi sigarayı bırakmayı başarmıştır. ALO 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak ücretsiz hizmet alabilirsiniz” diye konuştu.

Demirciler, tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda farkındalık ve bilinçlendirme yaratılması amacıylaeğitimler verildiğini, il genelinde sigara denetimlerinin düzenli bir şekilde devam ettiğini,dumansızhava sahasıyla ilgili şikayetlerin için184 SABİM’in aranabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı