REKLAMI GEÇ

Yorulmadan kanseri anlatıyorlar

Yorulmadan kanseri anlatıyorlar

Denizli Rotary Kulübü’nün, meme ve kolon kanserinde erken teşhis olanağı sağlayabilmek ve vatandaşlardaki farkındalığı artırmak için hazırladığı ‘Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat’ projesi, Bodrum’dan start aldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2014 Cumartesi, 11:42

Denizli Rotary Kulübü’nün sağlık alanında önemli projelerinden biri olan ‘Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat’ projesinde görev alan ekip, yollara düştü. Ülkemizin ünlü turizm merkezi Bodrum’daki Midtown Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliği için konulan dev bağırsak, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

BODRUM’DAN BAŞLADI
Denizli Valiliği, Denizli Sağlık Müdürlüğü, Kanserle Dans Derneği ve Roche’nin desteklediği “Kolon ve Meme Kanseri Erken Teşhis Farkındalık Projesi: Bugün Bir Saat, Yarın Bir Hayat Projesi”nin açılışına; proje sahibi ve Denizli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mürüvet Algümüş, 2440. bölge Geçmiş dönem Guvernörü Güneş Ertaş , 2430. bölge Geçmiş dönem Guvernör Murat Öz, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuz Şahin, Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Şehval Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

BOTANİK SALATA İKRAMI
Proje destekçilerinden Prof. Dr. Uğur Sungurtekin’in bilgilendirdiği hayat kurtaracak proje kapsamında katılımcılar, oluşturulan dev şişme kolona büyük ilgi gösterdi. Kolonun içinde gezerek vücudunu tanıyan katılımcılara aynı zamanda meme kanserinin belirtilerini limonla basit bir şekilde anlatan magnetler, kitapçıklar ve lifli besinlerden oluşan ‘botanik salata’ ikram edildi. 12 kişiden oluşan proje ekibi standa ilk gün gelen yaklaşık 300 kişiye dakikalarca kanseri ve erken teşhisin önemini anlattı.

TEPKİLER ÇOK İYİ
Denizli Rotary Kulübü Başkanı Mürüvet Algümüş, katılımcılarla tek tek ilgilenirken, dev kolonun içine giren vatandaşları da bilgilendirdi. Projenin ilk günü olmasına rağmen insanların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getiren Algümüş, “Halkın yoğun ilgisinin yanında şaşkınlığı ile karşılaştık, ‘Biz şimdi bağırsağın içinde miyiz?’ diyenler, ‘alsında benim de…’ diye başlayan cümleler, anlattıklarımızı dinledikten sonra gelen itiraflar, erken teşhis ‘olamadığı için ailesinden kayıplar yaşayanlarla karşılaştık. Vatandaşlarımızın bu yoğun ilgisi projemizin doğruluğunu bir kez daha bize gösterdi. İnsanımıza elimizden geldiğince çok bilgi aktarıp kanser farkındalığını anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

DEV BAĞIRSAK YOLLARDA
Proje kapsamında yaptırılan dev şişme kalın bağırsak canlandırması vatandaşlarla ilk kez buluştu. Türkiye’de 7 ilde 12 merkezi gezecek olan şişme kalın bağırsağın içinde gezilerek kanserli hücrelerin nasıl ürediği ve nasıl şekil aldığı görsel olarak sunuluyor. Dev bağırsağı inceleyen ve bilgilenen vatandaşı çıkışta Rotary Kulüp, Kanser Erken Teşhis ve Tanı Merkezi (KETEM) ile Kanserle Dans Derneği’nin masaları karşılıyor. Bu masalarda meme ve kolon kanseri hakkında bilgilendirme yapılarak insanlar taramaya sevk ediliyor, kayıt alınıyor, broşür, kitapçık ve limon görselinin bulunduğu magnetler dağıtılıyor.

NERELERDE YAPILACAK
Proje kapsamında 12 merkezde stantlar kurulacak. Her merkezde Rotary kulüpleri projeyi kendi bölgesinde yürütecek. Startı Bodrum’dan verilen proje kapsamında Marmaris, Fethiye, Didim, Söke, Balıkesir, Bursa, Balıkesir, Bursa, Manisa, Salihli, Turgutlu’da etkinlikler düzenlenecek. Kapanış ise 6 -9 Kasım tarihleri arasında Denizli’de gerçekleşecek. Kapanış töreninde, destekçi ve katılımcı tüm diğer kulüpler ile birlikte projenin genel değerlendirilmesi yapılacak ve tüm illerden toplanan veriler açıklanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı