REKLAMI GEÇ

Zihinsel engelli öğrencilerde obeziteyi araştıracaklar

Zihinsel engelli öğrencilerde obeziteyi araştıracaklar

Zihinsel engelli öğrencilerde ozebize sıklığının saptanması ve obezitenin önlenmesi için 3 kurum işbirliği içinde çalışıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Pamukkale Üniversitesi’nden paydaşlar, saha çalışması öncesi değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2015 Pazartesi, 11:50

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Pamukkale Üniversitesi’nden yetkililer katıldı. 

Gerçekleştirilecek saha çalışması öncesi yapılan son değerlendirme toplantısına ilişkin bilgiler veren Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, zihinsel engelli çocuklarda obezite sıklığının giderek arttığını belirterek, bu durumun çocuklarda bir çok kronik hastalığa neden olduğu ifade etti.
Bozkurt, “Engelli çocuklarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi ve ek sağlık sorunlarının oluşmaması amacıyla geliştirilen projede çocukların beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, fiziksel aktivitelerinin arttırılması, anne-baba eğitimi gibi obeziteyi azaltacak bir çok müdahale planlandı. Tıp Fakültesi, FTR Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Yüksekokulundan çok sayıda gönüllü akademisyen ve çalışanın ilgili kurumlarla el ele verdiği proje kalabalık bir ekip tarafından yürütülecek. İki yılda tamamlanması düşünülen proje sonunda engelli çocuklarımızda obezite artışının durdurulması ve sağlık problemi saptanan çocuklarımızın tedavilerinin yapılması hedefleniyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı