REKLAMI GEÇ

Acıpayam’a Z-Kütüphane

Acıpayam’a Z-Kütüphane

Acıpayam Osman Manisalı İlkokulu’na yapılan Z-Kütüphane düzenlenen törenle hizmete girdi. Oğuz, açılışı yapılan yatırım ile Denizli’deki Z-Kütüphane sayısının 21’e yükseldiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2016 Perşembe, 09:47

Milli Eğitim Bakanlığı “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyalin bulunduğu Z-Kütüphane sayısı her geçen gün artıyor.

denizli-milli-egitim-acipayam-z-kutuphane-ic

Metropol ilçelerle okullarda oluşturulmaya başlanılan ve okulların en cezbedici bölümlerinden biri olan Z-Kütüphane kültürü artarak yayılıyor. Son olarak Acıpayam Osman Manisalı İlkokulu’na kazandırılan kütüphanenin açılışını Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptı.

Z-Kütüphane açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcıları Şener Bayram ve Hüseyin Başgün, Şube Müdürleri Azmi Koçoğlu ve Mustafa Vural, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Acıpayam Belediye Başkan Vekili Birgül Burhan, okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Acıpayam Osman Manisalı İlkokulu Z-Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Oğuz, çocuklara hizmet için görevde olduklarını belirterek, “Yavrularımız yeter ki okusun ve başarılı olsunlar. Biz onlara hizmet için varız. Kütüphanemiz devlet imkânları yapılarak ile yaklaşık 60 bin liraya mal oldu” dedi.

Denizli’de 21 Z-Kütüphanesi’nin bulunduğunu belirten Oğuz, 7 kütüphanenin devlet imkânları ile 14’ünün de okul ve milli eğitim müdürlüklerinin çalışmaları ile yerel imkanlarla yapıldığını anlattı.

Açılışın ardından Oğuz ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek incelediler. Kütüphanede kitap okuyan öğrencilerle sohbet eden Müdür Oğuz, onlara kitap okumanın önemi anlattı. Öğrencilere her gün kitap okumalarını tavsiye eden Oğuz, kitap okumanın algılama yöntemine büyük katkıda bulunduğunu, sınavlarda büyük kolaylık sağladığını, konuşmanın da birikimle olacağını söyledi.

denizli-milli-egitim-acipayam-z-kutuphane-ic-1

ÖĞRETMENLER ÖNÜNDE CEKET DÜĞMELENECEK KİŞİLERDİR
Kütüphane açılışından sonra öğretmenlerle bir araya gelen Oğuz, sohbet ederek, eğitim çalışmalarında sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

Oğuz, “Öğretmen arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize çok ihtiyacımız var. Her zaman söylüyoruz öğretmenlerimiz önünde ceket düğmelenecek kişilerdir. Öğretmenlerimize ne kadar saygı duysak azdır. Ülkenin ve gençlerimizin geleceği öğretmenlerin elinde” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı