REKLAMI GEÇ

Çardak’ın Söğüt Mahallesi’nde gül üreticileri çok mutlu

Çardak’ın Söğüt Mahallesi’nde gül üreticileri çok mutlu

Çardak’ın Söğüt Mahallesi, 25 yıl önce yağlık gülü deneme amaçlı dikti. Verim alınınca 10 yıl önce Söğüt’ün arazileri yağlık gül bahçeleri oldu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2017 Pazartesi, 11:00

Çardak’a 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve dağlık bir araziye sahip Söğüt’te gül hasadı 10 Haziran’da başladı, hasat sonuna kadar 200 üreticinin 3 milyon TL’ye yakın para kazanması bekleniyor.

Söğüt Mahallesi, yağlık gül ile 25 yıl önce tanıştı. Üreticiler, Isparta’dan getirdikleri fidanları dikti ve deneme üretimi yaptı. Verim alınca da, 2007’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü köylülere destek oldu, binlerce fidanı ücretsiz dağıttı. Gelir düzeyi oldukça düşük olan Söğüt’ün yüzü gül ile güldü.

200 TON ÜRETİM BEKLENİYOR
Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, bu yıl 300 ton civarı yağlık gül üretiminin beklendiğini söyleyerek, “Şu anda yağlık gülün kilogramı 8 ile 10 TL arasında satılıyor. 1000 dekarın üzerinde ekili yağlık gül olan Söğüt’te üreticiler, gülü Isparta Gül Birliği’ne veriyor. Burada üretilen gül yağı da ihracata gidiyor. Dünya gül yağı talebinin yüzde 50’si Türkiye’den, karşılanıyor. Türk gül yağı, dünya markasıdır. Tarım arazisi fazla olmayan Söğüt arazilerine gül dikerek Türkiye ihracatına da katkı yapılıyor. Gül, Söğüt mahallemizin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı