REKLAMI GEÇ

Denizli Eğitimiş Şubesi Ankara’daki Şûraya hazırlanıyor

Denizli Eğitimiş Şubesi Ankara’daki Şûraya hazırlanıyor

Eğitimiş Denizli Şubesi, önümüzdeki aylarda Ankara’da yapılacak olan Devrimci Eğitim Şûrası’na hazırlanıyor. Hazırlıklar doğrultusunda şûrada sunulmak üzere rapor çalışmaları yapılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2019 Çarşamba, 15:42

Eğitimiş Denizli Şubesi, Haziran ayında Ankara’da yapılacak olan Devrimci Eğitim Şûrası’na hazırlık yapıyor. Devrimci Eğitim Şûrası ile ilgili Pamukkale Üniversitesi’ndeki akademisyenlerden ve Demokratik Kitle Örgütlerinin yöneticilerinden bir komisyon oluşturuldu. Komisyon şûrada sunulmak üzere bir rapor oluşturdu.

Eğitimiş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Devrimci Eğitim Şûraları’nın ilkinin 1968 yılında yapıldığını söyledi. Aydoğan, “ Şûra, Eğitim-iş öncülüğünde “Eğitimde Gelecek” ana başlığıyla yeniden toplanıyor. Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) başkanlığında toplanan ilk şura, ülkenin o günkü koşullarında gereksinim duyduğu eğitim modeli için önemli kararlar almıştı. TÖS başkanı Fakir Baykurt’un açılış konuşmasında söyledikleri bugün bile geçerliliğini korumakta: ”Eğitimciler, toplumları uyandırma ve yetiştirme görevlerini tam yapmanın yolunu ve olanağını arayıp bulmak zorundadırlar. Bu, eğitimin meslek olarak taşıdığı büyük sorumluluktan çıkmaktadır.” Bu temel sorumlulukla bugün de aynı görevimiz devam etmektedir. Eğitim-iş olarak Türkiye’nin eğitim sorunlarını belirleyip, bunlarla ilgili çözüm önerilerini de masaya yatıracağız” dedi.

“İçinde bulunduğumuz kaos ortamı, gelecek kaygısı yarınımızın güvencesi olan gençlerimizi de mağdur etmektedir” diyerek sözlerini sürdüren Aydoğan, “Eğitim bir ihtiyaçtan doğar. Bu ihtiyaca en iyi şekilde cevap verecek olan, çocuğu ve genci yetenekleri doğrultusunda yetiştirecek olan devlettir. Bu eğitime, çözüm önerilerimizle katkıda bulunmak sendikamızın temel anlayışını oluşturmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı