REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de toprak altında kalan işçiyi kurtaran kahramanlar olayı anlattı

Sarayköy’de toprak altında kalan işçiyi kurtaran kahramanlar olayı anlattı

Sarayköy’de dün meydana gelen kazada toprak altında kalan işçiyi elleriyle toprak altından çıkaran itfaiye çalışanları olayı anlattı. Bir kahraman, “Toprak altından çıkardığımız kişinin ağzı ve burnundaki toprağı parmaklarımla çıkardım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 19:55

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)
Sarayköy’de, jeotermal borusu döşemek için açılan kanalda çalışırken toprak altında kalan 40 yaşındaki Benhur Elmas’ı zaman zaman elleriyle toprağı kazıp, nefes almasını sağlayarak kurtaran itfaiye erlerinden Muharrem Mumcu, mesleğiyle gurur duyduğunu belirtirken, Harun Yertürk ise itfaiyecilerin sadece yangına müdahale etmediğini gösterdiklerini söyledi.

Dün saat 18.00 sıralarında, Tekke Mahallesi Hamamlar Mevkisi’ndeki jeotermal borusu döşenmesi için yürütülen çalışmada kazılan 3 metre derinliğindeki kanalda çalışan işçilerden Benhur Elmas, toprak altında kaldı. Diğer işçilerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri Elmas’ı toprak altından yaralı olarak kurtardı. Elmas, ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Vücudunda kırıklar bulanan Elmas’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

MUCİZE KURTULUŞU ANLATTILAR
Toprağı elleri ile kazarak Elmas’ın nefes alıp, hayata tutunmasını sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde görevli itfaiye eri Muharem Mumcu ile Sarayköy İtfaiye Grubu’nda görevli itfaiye eri Harun Yertürk, ‘mucize kurtuluşu’ anlattı. İhbar üzerine ellerinden gelen en kısa sürede olay yerine ulaştıklarını belirten itfaiye eri Harun Yertürk, “Olay yerine gittiğimizde arkadaşlarla birlikte sıkıntılı bir süreç başladı bizim için. Toprağın altındaki işçinin çıkarılması için bir an önce müdahale etmemiz gerekiyordu. Ekip arkadaşlarımla birlikte canla başla, kazma ve kürekle kazmaya başladık. Belli bir süre kazdıktan sonra kazazedenin başına ulaştık. Hep birlikte çıkarmak için seferber olduk. Nabzını kontrol ettim, düşüktü. Kazazede toprak altında kaldığı için ağzı ve burnu toprakla dolmuştu. Parmağımla ağzındaki ve burnundaki toprakları çıkarıp, tekrar nefes almasını sağladım. Sonra, 112 Acil Servis ekibi, oksijen tüpüne bağlayarak, daha rahat nefes alması sağladı. Ardından etrafındaki toprağı kazarak, kendisini kurtarıp, kanaldan çıkardık. İşçinin hayatını kurtarıp, itfaiyecilerin sadece yangına müdahale etmediğini gösterdik” dedi.

“MESLEĞİMLE GURUR DUYDUM”
Kurtarma çalışmasına katılan bir diğer itfaiye eri Muharrem Mumcu, toprak altında kalan işçiyi kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İhbarı alınca Denizli’den Sarayköy’e hareket ettiklerini belirten Mumcu, “Olay yerine geldiğimizde ekip çalışması yürüttük. Ümitsizdik ama işçiyi kurtardığımızda mesleğimle gurur duydum. 40 dakika toprak altında kalmış olan işçiyi, 2.5 saatlik bir çabayla bulunduğu yerden kurtardık. Mesleğimle gurur duydum. Böylesine bir olayda, bir canı kurtararak meslek hayatımın en güzel günlerinden birini yaşamış oldum” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı