REKLAMI GEÇ

Motorize Piyade Tugayı gitti, Komando Tugayı geldi

Motorize Piyade Tugayı gitti, Komando Tugayı geldi

Denizli’de askeri yapılanmada yeni dönem. Kurtuluş Savaşı yıllarında 11 Tümen olarak kurulan, daha sonra tugaya dönüştürülen askeri birlik, Genelkurmay Başkanlığı’nın “hafif ve hareketli birlik” ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili kararı gereğince 11. Komando Tugayı oldu.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 6 Mart 2016 Pazar, 13:39

PKK saldırılarının tırmanması, Türkiye’nin güney komşularından Suriye’de yaşanan iç savaş, Irak’taki istikrarsızlık, askeri birimlerde yeniden yapılanmayı gündeme getirdi. Konunun hükümet ve diğer devlet birimleriyle de görüşülmesinin ardından oluşan hafif ve hareketli birlik ihtiyacının giderilmesi amacıyla motorlu piyade tugaylarının komando tugayı olarak yapılandırılması kararı alındı.

11. TÜMEN’DEN 11. KOMANDO TUGAYI’NA
Bu kapsamda, Kurtuluş savaşı yıllarında seferberliğin ilan edilmesiyle 11. Tümen olarak kurulan, askerleri Çanakkale’de, Kafkaslar’da, Filistin’de savaşan, Kurtuluş Savaşı’nın her evresinde cephede olan, daha sonraki yıllarda tugaya dönüştürülen askeri birlik, uzun yıllar Piyade Tugayı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet verdi. Daha sonra ise 11. Motorlu Piyade Tugayı’na dönüştürüldü. 19 Ocak’tan itibaren de 11. Komando Tugayı oldu.

komando_tugayi_anadolu_parsi-ic

AMBLEMİNDE DENİZLİ’DE YAŞAYAN ANADOLU PARSI VAR
Denizli 11. Motorlu Piyade Tugayı, Bitlis-Tatvan, Bingöl ve Balıkesir-Edremit’teki tugaylar ile birlikte Komando Tugayı’na dönüşmesinin ardından, amblemini de değiştirdi. 11. Komando Tugayı’nın ambleminde Denizli’den ve Asya Hunları’ndan semboller bulunuyor.

Amblemde en karakterist Türk kılıçlarından olan “kilij” çarpraz şekilde ambleme yerleştirilmiş. Kilijlerin üzerinde ise, Denizli’de de yaşadığı ve 1954 yılında Güney-Kurudere’de vurulduğu ifade edilen Anadolu Parsı yer alıyor.

denizli_komando_tugayi_amblemi-ic-1

SAVAŞÇI TUGAY OLDU
19 Ocak’ta fiilen 11. Komando Tugayı’na dönüşen birlikte, artık mavi bereliler görev alacak. Sözleşmeli er ve erbaş alımları kapsamında başvuru yapanlardan ilk kafile, Isparta-Eğirdir’deki Dağ Komando Tugayı’nda eğitime alındı. Eğitimdeki sözleşmeli er ve erbaşlar haziran ayından itibaren Denizli’deki tugaya katılacak.

PERSONEL ALIMLARI DEVAM EDİYOR
Bu arada, profesyonel askerlerden oluşacak 11. Komando Tugayı’nda görev yapmak üzere sözleşmeli er ve erbaş alımlarının devam ettiği öğrenildi. Sözleşmeli er ve erbaş olmak isteyenler, istenilen belgelerler birlikte başvuruda bulunabilecek.

Yorumlar

mehmet kurtay   -  Bağlantı 18 Mart 2016, 01:29

Hocam ilk kafile eğitime alınmadı. biz ne zaman alınacağız diye haberlerden bişeyler bulabilir miyiz diyoruz,bi de bakıyoruz haberlere alındı diyo e biz niye hala bekliyoruz 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı