REKLAMI GEÇ

Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri başladı

Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri başladı

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Suat Bilgi, Dünya Mimarlık Günü’nün temasının “Daha iyi bir dünya tasarla” olarak belirlendiğini belirterek, etkinlikleri bu eksende gerçekleştireceklerini söyledi. Bilgi, Denizli’nin acil çözüm bekleyen sorununun ulaşım olduğunu anlattı, Üçgen Kavşağı projesini değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2016 Pazartesi, 13:00

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Suat Bilgi, Dünya Mimarlık Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyeleri ve genç mimarların hazır bulunduğu toplantıda konuşan Suat Bilgi, Birleşmiş Milletler-UNESCO tarafından Ekim ayının ilk pazartesi gününün Dünya Mimarlık Günü olarak tanımlandığını söyledi. Uluslararası Mimarlar Birliği’nin günün temasını “Daha iyi bir dünya tasarla” olarak belirlediğini söyledi.

denizli-mmo-mimarlik-gunu-2

Bilgi, “Daha iyi bir dünya, barış, demokrasi, hukuk, haklar ve özgürlükler, bu değerlerin mekansallaştığı kamusal alanın nitelikli tasarımı ile olanaklıdır. Mimarların da bütün bu başlıklarda önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Barışın egemen olduğu, savaşların ve terörün yeryüzünden silindiği, insanların mülteci durumuna düşürülmediği, vatansızlaştırıldığı, yaşam güvencelerinin sağlandığı, çevre ve kültür değerlerinin korunduğu bir dünyanın mümkün olduğu bilinmelidir. Başta yaşama hakkı olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerinin güvenceye alındığı, laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı ve anayasal, bilimsel, demokratik kurumlar ile kullanıcıların karar süreçlerinde yer aldığı, açık, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışı insan yaşamı için temel güvencedir” dedi.

Yeryüzündeki sorunlar yelpazesinin büyüdüğünü ve yaygınlaştığını ifade eden Bilgi, bu süreçte mimarların insanlar için daha iyi bir gelecek sağlamadaki yenilikçi ve yaratıcı gücünün daha da büyük önem taşıdığını kaydetti.

“DENİZLİ’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU ULAŞIM”
Açıklamasında Denizli’ye ilişkin görüşlerini de paylaşan Suat Bilgi, ilin en önemli sorununun ulaşım olduğunu söyledi. Bununla ilgili önlemlerin alınması gerektiğini anlatan Bilgi, “Kavşakların ve yolların yapılması gerekiyor. Ancak, bu süreçte mağduriyetlerin de yaşanmaması gerekiyor. Bunun da yolu, çalışma sürecindeki hıza bağlı” dedi.

denizli-mmo-mimarlik-gunu-1

ÜÇGEN KAVŞAĞI
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Üçgen Köprülü Kavşağı projesiyle ilgili değerlendirmeler de yapan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Suat Bilgi, “Kavşağın Denizli için önemi ve yoğunluğu ortada. Kavşağın yer altından planlanması en doğrusuydu. Ancak, uygulanan proje karma olacak. Bir kısmı yer altından, bir kısmı da üstünden olacak. Bu çalışmayla birlikte Üçgen Çarşısı sorununun da çözülmesini umut ediyoruz” dedi.

“MİMARLAR YÖNETMELİKLERLE BOĞUŞUYOR”
Serbest çalışan mimarların yönetmeliklerle boğuştuğunu, bunun aşılması için de girişimler başlattıklarını anlatan Suat Bilgi, “Merkezefendi Belediyesi ile görüşmeler yapıldı, belirli bir aşamaya gelindi. Pamukkale Belediyesi ile de görüşmelere başlayacağız. Bu sürecin ardından da yönetmelikleri herkesin aynı dilden konuşacağı hale getireceğiz. Bu sayede, serbest çalışan mimarların yönetmelik sorunu da ortadan kalkmış olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı