REKLAMI GEÇ

Engelliler Meclisi’nde seçim heyecanı

Engelliler Meclisi’nde seçim heyecanı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Sevil Güngör başkanlığında yeni yürütme kurulunu belirledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2015 Pazar, 09:51

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Genel kurula, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

denizli-engelliler-meclisi-ayten-bahtiyar

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Kasım 2014’te yapılan olağan genel kurulda göreve geldiğini ve bugüne kadar engellileri en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, 11 dönemdir görev yapan Engelliler Meclisi ile bu işe gönül veren tüm Denizlililere teşekkür etti. Önceki genel kurulda Denizli’nin yeni büyükşehir olduğunu, o zaman Kent Konseyi olarak kendilerine bir hedef koyduklarını hatırlatan Değirmenci, “Artık çıtayı yükselteceğiz ve Kent Konseyi sadece merkezde hizmet veren bir kurum değil 19 ilçenin tamamına hizmet verecek’ demiştik. 2014-2015 sezonu oldukça verimli geçti. Geçen yıl 8 ilçemizi ziyaret edebildik kalan ilçelerimizi de inşallah 2015-2016 sezonunda bitireceğiz. 2016 sezonunda şöyle bir hedefimiz var. Denizli’de bütün ilçelerimizde Kent Konseyi ve altındaki meclislerimiz kurulsun istiyoruz” dedi.

denizli-engelliler-meclisi-ali-degirmenci

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin özellikle alt ve üst yapısı biten bölgelerinde engelli kardeşlerimiz şehrin bir ucundan diğerine kendi ihtiyaçlarını görebilir haldeler. Erişilebilirlik Haritasını Türkiye’de ilk kez yapan Engelliler Meclisi’nden gururla bahsediyoruz. Engelliler Çalışıyor Projesi ile Avrupa’da ödül alan bir Engelliler Meclisi’nden bahsediyoruz. Kent Konseyi ve Engelliler Meclisi’nin bütün taleplerini hiç ikiletmeden yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum.”

Tüm engellilerin isteklerini yasal zemin çerçevesinde yerine getirmek istediklerine dikkati çeken Değirmenci, “Fiziki engel önemli değil yeter ki gönüllerimiz, kalplerimiz engelli olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle yeni seçilecek başkan ve yürütme kuruluna şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YENİ YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ
Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci’nin Divan Başkanlığı’nda seçime gidildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Sevil Güngör başkanlığında yeni yürütme kurulu üyelerini belirledi. Genel kurul ayrıca Seçimli Olağan Genel Kurulun iki yılda bir yenilenmesine karar verdi.

denizli-engelliler-meclisi-sevil-gungor

Güngör, salonda bulunan üyelerle yaklaşık 5 yıldır birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Benim hayatımda ben değil hep biz kelimesi vardır” diyerek kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Yeni Engeliler Meclisi Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Sevil Güngör, Ayten Bahtiyar, Öztürk Özkan, Osman Çiyancı, Meryem Çakırtürk, Ramazan Güngördü, Enver Yumru, Emrullah Ünal, Osman Kabalay, Aysun Tonel, Uğur Çalhan, Hatice Şahin ve Murat Soncul.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı