REKLAMI GEÇ

Hatlar yapay sondaj ile döşeniyor

Hatlar yapay sondaj ile döşeniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kritik bölgelerde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarında yatay sondaj sistemi kullanarak trafik akışını etkilemeden yağmur suyu hatlarını döşüyor. Son uygulama Denizli-İzmir Karayolu ve Yavuz Selim Caddesi’nde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2016 Çarşamba, 16:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri “Fatih, Cumhuriyet, Deliktaş, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik”, “Muratdede ve İlbade” ve “Akkonak ve Karaman” olmak üzere 3 ayrı bölgeyi kapsayan 10 mahalledeki alt yapı çalışmaları sürdürüyor. 10 mahallenin bulunduğu bölgede yaklaşık 610 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını baştan aşağı değiştirecek çalışmaları sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin yaşam standartlarını daha üst seviyeye çıkarmak için modern teknolojiyi de yakından takip ediyor.

DESKİ, kritik bölgelerdeki alt yapı çalışmaları sırasında açık kazı sistemine alternatif olarak yatay sondaj sistemi kullanıyor. Otoyollarda, raylı sistemlerde ve şehirlerarası karayolları gibi kritik bölgelerde gerçekleştirilen söz konusu modern teknik ile açık kazı yapılmayıp tünel sistemi kullanıldığı için çalışma sırasında gündelik hayat etkilenmiyor.

denizli-deski-teknolojiyi-yakaladi-ic-1

TRAFİK AKIŞI ENGELLENMİYOR
Trafiği ve yayaları etkilemeyen aynı zamanda kaldırımları ve asfaltları bozmayan yatay sondaj sistemi Yavuz Selim Caddesi ve Denizli-İzmir Karayolu’nda yapılan yağmursuyu hattı döşenmesinde kullanıldı, hatlara 1,80 metre çapında betonarme yağmursuyu boruları döşendi. Dev borular kullanılarak tünel sistemi ile döşenen yağmur suyu hatları açık kazı ile yapılmadığı için Yavuz Selim Caddesi ve Denizli-İzmir Karayolu’nda trafik akışını engellemedi.

denizli-deski-teknolojiyi-yakaladi-ic

TEKNOLOJİ YATIRIMLARI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek için teknolojiyi yakından takip ettiğini söyledi. Belediyecilik hizmetlerinin daha üst seviyelere çıkmasında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “Hedefimiz her alanda teknolojinin tüm fırsatlarından yararlanarak Denizlimizin, insanımızın yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı