REKLAMI GEÇ

PAÜ KAVDEM’den Bilgilendirme Toplantısı

PAÜ KAVDEM’den Bilgilendirme Toplantısı

PAÜ KAVDEM Yeni Dönemin Kurum İç Değerlendirme Süreçleri Bilgilendirme Toplantılarından İlkini Gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 08:36

Pamukkale Üniversitesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) tarafından her yıl düzenli olarak yapılan kurum iç değerlendirme süreçleri bilgilendirme toplantısının ilki Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

KAVDEM tarafından düzenlenen bu yılki bilgilendirme toplantısının ilki; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan başta olmak üzere,  PAÜ Kalite Koordinatörü ve Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Diler Aslan ile birlikte dekanlar, müdürler ve Pamukkale Üniversitesi Kalite Komisyonu üyeleri ile birlikte yapıldı.

Kurum iç değerlendirme süreçleri bilgilendirme toplantılarını her yıl düzenli olarak yaptıklarını belirten ve toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, ‘‘Bu kapsamda bugün sizlerle ilkini yapacağımız bu toplantımız birim kalite komite üyeleri, daire başkanlıkları, enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları sekreterleri, uygulama araştırma merkezi müdürleri, öğrenci temsilcileri ve son olarak dış paydaşlarla kalite komisyonu toplantıları şeklinde devam edecektir. Üniversitemizde, Kalite Komisyonu tarafından çerçevesi çizilen performans göstergeleri, öz değerlendirme ve süreçler esas alınarak, ISO standartları göz önünde bulundurularak üniversite genelinde eğitim, araştırma, idare ve hizmet alanlarını içeren bir kalite yönetim sistemi kurulması amacıyla çalışmalarımız sürmekte, bu kapsamda akademik ve idari personellerimize yönelik eğitim programlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi olarak Uluslararası Araştırma Üniversitesi anlayışıyla, güçlü araştırmacılar yetiştiren, dünya bilimine ve ülkenin kalkınmasına katkı sunan, bilim ve teknoloji alanında yönlendirici olan, araştırmada ve eğitimde cazibe merkezi haline gelen üniversite olmayı hedeflediklerini de dile getiren  Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, “ Üniversitemizde Kalite Odaklı Büyümeyi önemsiyor, bu konuda önemli kararlar alıyor ve bununla yetinmeyip hızla kararlarımızı hayata geçiriyoruz. İlgili mevzuatlar ve hareket alanımız içinde “ihtiyaç ve çözüm odaklı, hızlı, ancak bir o kadarda geleceğe etki değeri yüksek yaklaşımları” hızla hayata geçirmeyi ilke edinmiş durumdayız. Üniversitemizdeki sistem içindeki iyileştirmelerin sürekli yapılandırılması, Planla, Uygula, Kontrol et, Önlem Al (PUKÖ) döngülerinin kapatılması, güçlendirilmesi ve modernizasyonu adına gayretlerimiz hep birlikte devam edecektir. Öğrencilerimiz, akademik personelimiz ve dış paydaşlara yönelik kısa sürede yapılan iyileştirmeler ve gelinen bu aşamalar; gelecek adına bizleri cesaretlendirmektedir” diye konuştu.

Diğer taraftan açılış konuşmalarının ardından bu yıla ait gerçekleşen ilk toplantı, Pamukkale Üniversitesi Kurum Kalite Koordinatörü ve Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Diler Aslan’ın geçtiğimiz yıla ait kurum iç değerlendirme süreçleri ve 2018 yılına ait yapılacak kurum iç değerlendirme raporu hazırlıkları hakkında yaptığı sunum ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı