REKLAMI GEÇ

Soğuk ve don pazarı vurdu

Soğuk ve don pazarı vurdu

Denizli’nin en hareketli Pazaryerilerinden biri olan Pelitlibağ Pazarı’na soğuk ve donun etkisi vardı. Soğuk nedeniyle başta ıspanak olmak üzere sebze fiyatları yüzde 35 ile 50 oranında zamlandı. Müşteriler bu artışın asgari ücretin bin 300 lira olmasına bağlarken, pazarcı ise don nedeniyle tarladan toplayamadıklarını ileri sürdü.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2016 Pazar, 14:44

Hava sıcaklıkların bir anda eksi derecelere düşmesiyle oluşan don tarlalardaki yeşil sebzeleri vurdu. Bu da pazara zam olarak yansıdı. Her hafta pazar günleri kurulan Pelitlibağ pazarında donun etkisi vardı. Don nedeniyle sabah erken saatlerde tarlalara giremediklerini söyleyen pazarcı, daha az ürün topladıklarını ve toplanan ürünleri de daha pahalıya satmak zorunda kaldıklarını belirtirken, müşteri ise artan fiyatlardan dert yandı.

denizli-soguk-pazari-vurdu-ic-1

ISPANAĞIN FİYATI YÜZDE 50 ARTTI
Geçtiğimiz hafta 4 liradan satılan ıspanak, bu hafta pazarda 6 lira satılmaya başlandı. Mevsim sebzelerinden biri olan ıspanağı 6 liradan satın almaya mecbur olduğunu belirten müşteriler, bir kilo yerine yarım kilo almayı tercih etti.

denizli-soguk-pazari-vurdu-ic

İKİ POŞET 20 LİRA
İki lahana, iki tane patlıcan ve yarım kilo mantara 20 lira ödediklerini söyleyen Osman Çintan, “Çalıştığımız için pazardan çok fazla alışveriş yapmıyoruz. Bugün fırsat bulduk geldik. Ama pazarında pahalı olduğunu gördük” derken, ucuz olduğu için nar ile poşetini doldurduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise “Marul, nar, elma ve maydanoz için 29 lira ödediğini belirterek, “Aslında soğuk bahane. Asgari ücret bin 300 lira olduğu ya, pazarcı daha cebimize girmeden almaya çalışıyor” dedi.

denizli-soguk-pazari-vurdu-ic-2
Donun etkisi pazara şöyle yansıdı:
Marul, geçtiğimiz hafta 2 liradan satılırken bu hafta 3 liraya, tere 1liradan 1.5 liraya, ıspanak 4 liradan 6 liraya, kıvırcık marul 2.5 liradan 3 liraya, lahana 4 liradan 6 liraya, lahana ise 4 liradan 5 liraya çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı