REKLAMI GEÇ

Engelliler yararına birçok düzenleme hayata geçirildi

Engelliler yararına birçok düzenleme hayata geçirildi

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, AK parti hükümetlerinin engeller yararına çok sayıda düzenlemeye hayata geçirdiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2015 Cumartesi, 15:29

AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelliliğin, sadece engelliler ve ailelerini değil sosyal boyutlarıyla herkesi ilgilendirdiğini, çözümler üretmede toplumun tüm bireylerin ortak çabası gerektiğini ifade etti.

Engelliler konusunda toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Dalbudak, “Hükümetimiz göreve geldiği günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için özveriyle çalışmıştır. Engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini,işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak amacıyla birçok yeni düzenlemeyi hayata geçirmiştir” dedi.

Anayasa değişikliğiyle engellilelere pozitif ayrımcılık sağlandığını kaydeden Dalbudak, “Engelli vatandaşlarımız açısından büyük bir reform olan evde bakım ücreti uygulaması hayata geçirilmiş, çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıklar arttırılmıştır. Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımız, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaktadır. Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı tanınmış, engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamı, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları sağlanmıştır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı