REKLAMI GEÇ

Seçim kampanyasına yırtık don giydiği köyden başladı

Seçim kampanyasına yırtık don giydiği köyden başladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim kampanyasına 1966 yılında 4 yaşlarındayken tütün tarlasında kendi deyimiyle ‘yırtık donla fotoğraf çektirdiği’ Tavas İlçesi’nin Sarıabat Mahallesi’nden başladı. Burada halka seslenen Zeybekci, “Geçtiğimiz seçimlerde birileri dalga geçmek ve küçük düşürmek için yırtık donlu Nihat demişti. Yırtık donlu Nihat’ın o fotoğrafının çekildiği yer Sarıabat’tır. O nedenle seçim çalışmalarına buradan başladık” dedi. Zeybekci, 2004 yılından bu yana seçim kampanyalarında aynı söylemi kullanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2015 Cumartesi, 18:31

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Beraberinde Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin ve partililerle birlikte Sarıabat Mahallesi’ne giden bakan Nihat Zeybekci, burada partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi, herkesle tek tek tokalaştı. Burada partililer ve halka seslenen Bakan Zeybekci, seçim çalışmasına yırtık donla fotoğrafının çekildiği yerden başladığını belirtip, “Çıkmış olduğumuz bu yeni yolda, yeni Türkiye yolunda, bırakın namerde, merte bile muhtaç olmayacak. Türkiye’nin yolculuğunda yeniden, tekraren ‘bismillah’ derken sizlerin duasını alıp, sizlerle yeniden ‘bismillah’ demek için buradayım” dedi. Bakan Zeybekci konuşmasına sırasında ezan okununca bir süre ara verdi. Daha sonra konuşmasına kaldığı yerden devam eden Zeybekci, “2004 ve 2011’deki seçimlerde birileri dalga geçmek için, küçük düşürmek için bizimle ilgili ‘yırtık donlu Nihat’ demişti. Yırtık donlu Nihat’ın resmi burada Sarıabat’ta çekildi. Burada çekildi o resim, paçanın birisi var, birisi yok, bir tarafı yırtık. 4 yaşında çekildiğim resim. Burada, tekrar beraberiz. Bugüne kadar buraya gelip geçerken, hep gelirim. Başlamak için en doğru yer Sarıabat. Bu dönemde, Türkiye muhteşem ve önemli bir dönemden geçiyor. Tam bir geçiş noktasındayız şu an. Türkiye, halkın oylarıyla baş hizmetkarı cumhurbaşkanını seçemeyecekti ya da böyle bir talip olmayacaktı. Bunu yapmakla bir çağ atladı. Bunu yapmakla bu millet demokrasi de çok önemli bir adım attı. Bu millet baş hizmetkarını cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçtiyse, Allah’ın izniyle bunun gereğini yapacaktır. Bundan sonra bütün devletin yeniden düzenlemesini buna göre yapacaktır” diye konuştu.

“HDP’YE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM”
Gazetecilerin sorusu üzerine HDP Genel Merkezi’ne yapılan saldırıyı değerlendiren Bakan Zeybekci, “Ankara’da siyasi partiye yapılan saldırıyı, Türkiye’nin huzuruna, demokrasisine, yaklaşan bu seçim sürecine bilerek kasten yapılan bir saldırı olarak görüyorum. Demokrasiden rahatsız olanlar, milletin iradesinden rahatsız olanlar, böyle şeyleri yapacaktı zaten, beklediğimiz şeylerdi. Muhtelif defalarda söylemeye çalıştığımız gibi, böyle suçların böyle saldırıların olduğu ortamlarda bundan kim zarar görecek, kim faydalanacak bunlara bakmak lazım. Bunları milletimizi o şaşmaz, muhteşem terazisi, muhteşem vicdanı çok iyi bir şekilde tartar ve değerlendirir. Bunun gereğini de yapar. Saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyorum. Bu anlamda Türkiye’de milletin teveccühüne talip olan bütün siyasi ve siyaset kurumunun topyekün duruşunu göstermesi gerektiğine inanıyorum. Her daim olduğu gibi bu ucuz hain, bu namert oyun tekrar edilecektir. Bu oyunu oynayanlar, yani böyle siyasete, demokrasiye, hukuka, milletin iradesine silahı dahi meşru görerek bu saldırıyı yapanlar, daha başka yöntemlerde deneyecektir. Bundan emin olun. Yalanla iftirayla insanların aklını karıştırmak, masum insanların onuruyla şerefiyle haysiyetiyle oynayarak deneyeceklerdir” dedi.

“PATATES FİYATLARINA GEREKİYORSA MÜDAHALE YAPARIZ”
Patates fiyatlarındaki artışında hatırlatılması üzerine Bakan Zeybekci, şunları söyledi: “Ekonomi Bakanlığı olarak geçen yıl bazı tarım ürünlerinin fiyatlarının beklenenden fazla artmasıyla ilgili almış olduğumuz tedbirler vardı. Bunların içinde bazı kuru bakliyat ve kuru tarım gıdasıyla ilgili tedbirler aldık. Yani ithalatın yönünü, yani aşırı artışların olduğu ve spekülasyonun da olduğunu hissettiğimiz anlarda ki bunlardan biri de patatestir. Tarım bakanımızla, hükümetimizle bunları istişare ederiz. Gerekiyorsa eğer, müdahaleyi yaparız . Türkiye’de her kim ne şekilde olursa olsun, Türk milletinin ekonomik menfaatlerini speküle ederse ve bunu manipüle ederse, bu spekülasyonu ve manipülasyonu, onun ellerini yakacak şekilde ellerinde bırakırız. Bundan herkes emin olsun.”

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 19 Nisan 2015, 12:08

Patates fiyatlarına müdahale zamanı çoktan geldi de geçti bile. Çuvalını 5 liraya alırdık bir kaç sene önce. Şimdi kilosu 5 lira

Ali Gider   -  Bağlantı 19 Nisan 2015, 00:17

Kardesim bizde tavasin en yoksul koyundeniz, cok sukur gurur duyuyorum yamali giydim Ama yirtik giymedim, hand olsun. Basi kapali hanimimi da toren icin basini actirtmadim.

erdoğan   -  Bağlantı 18 Nisan 2015, 22:24

denizli size çok şey borçlu sayın bakanım yolun açık olsun inşallah aynı hızla yolumuza devam edeceğız

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı