REKLAMI GEÇ

Zararların tamamı karşılanacak

Zararların tamamı karşılanacak

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Çivril’de vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, don olayından zarar gören çiftçilerin zararlarının tamamının ödeneceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 15:08

Çivril İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalık bir vatandaş grubuna seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ocak ayı başında yaşanan don olayına atıfta bulunarak üreticilere rahat nefes aldıracak bir açıklamalarda bulundu. Zararların karşılanması için girişim yaptıklarını belirten Bakan Zeybekci, “7 ile 8 Ocak 2015 tarihlerinde il genelinde ve çevre illerde don ve sel olaylarında meydana gelen zararın bakanlar kurulu kararıyla birlikte tamamının tanzim edilmesiyle ilgili girişim yaptık. Başbakanlık talimatını vererek tüm zararlar giderilecek” dedi.

EKONOMİYİ ÖZETLEDİ
Genel hatları ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu özetleyen Bakan Zeybekci, “Türkiye’de 2002 yılı öncesindeki gibi toplanan bütün vergilerin yüzde 86’sının faize ödeyen bir hükümet yok artık. O zamanlar IMF memurları her şeye bakıyordu. IMF memurları yetmedi dünya bankasından ekonomi bakanı geldi. O ekonomi bakanı onaylamadığı zaman Türkiye Cumhuriyeti başbakanı veya başbakan yardımcıları Denizli’ye 5 bin lira bile gönderemezlerdi” dedi.

DENİZLİ’YE MAZOTU BEŞ DEFA BEDAVA VERİYORUZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koalisyonu CHP, MHP ve HDP’ yle kuracağını, onların başka türlü matematiklerinin asla tutmadığını ve bu milletin bir daha asla ve asla koalisyona bu memlekette fırsat vermeyeceğini belirten Zeybekci, “İktidara gelirlerse mazotu 1.5 lira yapacak olanlar, hükümet oldukları yıllarda mazotu karnelerle kuyruklarda bekleterek veriyorlardı. Denizli’nin toplam mazot ihtiyacı 20 milyon litre. Mazot 3 lira bile olsa, 20 bin ton mazot 60 milyon lira yapar. 2014 yılında Denizli’ye doğrudan verilen desteklerle gelen hibe 250 milyon lirayı geçiyor. Bunlar geldiklerinde sorun, daldaki kuş, eldeki kaz. Allem gullem ediyor, abra kadabra diyor daldaki kuşu millete renkliyor boyuyor satmaya çalışıyor. Biz Denizli’ye mazotu beş defa bedava veriyoruz. Yetmez daha fazla vermek lazım” dedi.

ic
KALEİÇİ ESNAFIYLA BULUŞTU
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında Kaeiçi esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan ve Kaleiçi’nin Denizli açısından önemli olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, “Kale içi bizim her daim göz bebeğimiz olan, ilk göreve geldiğimiz 2004 yılından itibaren de her zaman gözümüzün önünde olan bir yerdi. Kale içi Denizli ticaretinin döndüğü, ticareti ile sosyal hayatımızın da belirlendiği bir markadır” dedi.

KALEİÇİ DENİZLİ İÇİN ÖNEMLİ
Denizli için Kaleiçi’nin önemini “Kale içini kaybedersek her şeyini kaybeder, ticaretini kaybeder, sosyal hayatını kaybeder, geleneklerini kaybeder, tarihini kaybeder” sözleri ile özetleyen Bakan Zeybekci, “Bu sebeplerden dolayı Kaleiçi bizim için önemliydi ve ilk icraatlarımızdan birisi Kaleiçi’ni tekrar elden geçirmek oldu. Alt yapısıyla üst yapısıyla yollarıyla aydınlatmasıyla bugüne kadar Kaleiçi ve Bayramyeri düzenlemesini yaptık. Bayramyeri’ndeki Denizli Belediyesi’ ne ait olan dükkanları ve işyerlerini kaldırmamış Bayramyerini eski meydan haline dönüştürmemiş olsaydık, bugün farklı şeyler konuşuyor olurduk” dedi

KAPALI ÇARŞI HALİNE GETİRİLMESİ PLANLANIYOR
Kaleiçi’ndeki istekler, talepler ve projelerin hiç zaman bitmediğini aktaran, Bakan Zeybekci, “Kaleiçi’nin etrafındaki yapılara hele hele benim aklıma dört çeşmede çıraklık yaptığım marangoz dükkanları aklıma gelir. Bugünki haline baktığımızda gerçekten iyi şeyler yapıldı diye düşünüyorum. Burada devamlı talep etmiş olduğunuz Kaleiçi’nin teknik olarak komple örtülebilmesi’nin araştırılması çalışılması konusunda Denizli Büyükşehir Belediyemiz bir pilot bölgeyle ilgili bir çalışma başlattı. Bu bölge sizlerle istişare edilerek belirlendikten sonra en kısa sürede kapatılması, o pilot bölgede gerçekleştirilecek. İnşallah Kaleiçi’nin tamamının bir kapalı çarşı haline getirilmesi önümüzdeki sürecin en önemli projelerin den birisi olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı