REKLAMI GEÇ

Zeybekci: 250 TL taksitle 25 bin konut yapılacak

Zeybekci: 250 TL taksitle 25 bin konut yapılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, merakla beklenen açıklamasını yaptı. “Ayda 250 lira taksitle 25 bin konut yapacağız” diyen Zeybekci, 2 milyar liraya mal olacak projenin finans sorununun çözüldüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2015 Pazar, 19:06

“Denizli tarihinin en büyük hamlesini açıklayacağız. Denizli için muhteşem olacak” sözleriyle merak uyandıran Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, beklenen açıklamasını Karahayıt’taki Doğa Termal Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla yaptı.

2004’TE SERÜVEN BAŞLADI
Konuşmasına daha önceki dönemlerde başlanan ve kendi döneminde gerçekleştirilen konut projeleriyle ilgili bilgi vererek başlayan Zeybekci, Umutkent’i iki yılda bitirdiklerini, daha sonra 800. Yıl Konutları yaptıklarını anımsattı.

Denizli’de konut yapımı için alanlar oluşturarak işe koyulduklarını anlatan Zeybekci, “Aktepe ve Karşıyaka’da konut faaliyetine girdik. Denizli’de kiralar düştü. Bazı ilçelerden talep geldikçe TOKİ vasıtası ile konut üretmeye devam ettik. 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde anket çalışması yaptık. Bütün ilçelerde yapılan sorgulamada konut ve kira konusu gündeme geldi. 4-5 aydır Denizli’de yapılan çalışmalarda konut ve kira konusu yine bir numara olmaya başladı. 2004-2005 yılındaki tecrübelerimizle bunun küçük çalışmalarla çözülemeyeceğini gördük” dedi.

HAZİRAN’IN 2. HAFTASINDA HAK SAHİPLERİ BELİRLENECEK
Yer ve finansman konularını araştırdıklarını, TOKİ’den çok daha hızlı ve ucuza konut mal edebileceklerini anlatan Bakan Zeybekci, şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada vatandaşlar bizden acil olarak konut istemiştir. Sadece Denizli merkezde 25 bin konut yapacağız. Konut ile ilgili hazırlıklarımızı 2005’te yapmaya başlamıştık. Alanları belirledik. Çalışmalarını yaptık. Denizli’ye 3 milyonluk Hazine arazisini, çevre yolları, raylı sistemi yaparken konut alanlarını işaretlemiştik. Merkezefendi, Pamukkale Honaz, Sarayköy sınırları içinde olacak. Laodikya antik kenti devamındaki tepeler, Pamukkale Ovalsı’ndaki tepeler, Göveçlik, Kocabaş, Gürlek sınırlarında olacak. Talep olmadan Serinhisar, Acıpayam, Çivril ve Sarayköy ilçelerinde de konut yapılacak. Diğer ilçelerden 250 kişilik talep gelmesi durumunda oralarda da konut işlemi hemen başlayacak. Pazartesi günü (yarın) kayıt işlemleri kabul edilecek. Haziran ayının 2. haftası kesin hak sahipleri belirlenir.”

2 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK
Başvurular alındıktan sonra kati hak kazananların belirleneceğini ifade eden Zeybekci, “Finans ile ilgili sorun da çözüldü. Bizim tahminimize göre yaklaşık 2 milyar liraya mal olacak. Kati hak sahibi olduğu andan itibaren 12 ayda 500 adet paketler halinde konutlar teslim edilecek. Başvurularda hiçbir şey talep edilmeyecek. Maliyet artışı olmayacak. Ziraat ve Halk Bankası ile işlemler yürüyecek. Bütün belediye başkanları talep formu almaya başlayacaklar. En kısa zamanda kati sonuç alınacak. Denizlimiz bunları görecek. Bütün anlattıklarımız 2+1’lik konutlar için geçerlidir. Bunun yanında 3+1 konutlar da yapılacak” diye konuştu.

Yorumlar

asli   -  Bağlantı 28 Temmuz 2015, 01:09

Secim bitti konutlar da bitti değil mi? Bu kadar olurdu yapacağınız şey.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı