REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den asgari ücret çıkışı

Zeybekci’den asgari ücret çıkışı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, tekstil işçileri ile buluşmasında muhalefet partilerinin asgari ücret konusundaki vaatlerine değindi. Vaatleri ‘Hayal dünyasında yaşıyorlar. Cahilce bir çıkış,’ sözleriyle eleştiren Zeybekci, “Bunun muhatabı devlet değil asgari ücret tespit komisyonudur. Bunu bile bilmiyorlar” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2015 Cumartesi, 15:21

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye’de asgari ücretin 1500 lira olması, 2000 lira olması, 3000 lira olması veya 5000 lira olmasının hazine ve kamu maliyesi anlamında bakıldığında devleti ilgilendiren bir konu olmadığını ifade etti. Tekstil fabrikasını ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, “Asgari ücret ne kadar artarsa 1500 lira, 2000 lira, 2500 lira olursa stopaj vergi gelirleri sigorta SSK gelirleri hazinenin denge anlamında pozitif bir katkısı olur. Yani bundan maliye bakanı memnun olur ben öyle söyleyeyim. Bunun tarafı devlet değildir bunun tarafı hazine değildir yani hükümete talip olanlar bu vaatleri söyleyenler Türkiye’de bir asgari ücret tespit komisyonu olduğunu herhalde hiç bilmiyorlar. Bu kadar konudan uzaktalar. Bu kadar konunun uzağındalar. Bu kadar hayal dünyasında yaşıyorlar. Asgari ücret komisyonu tespit komisyonu işçi sendikaları ile işveren sendikaları ile hükümetin hakem olarak yer aldığı bir komisyondur ve şu anda OECD üyesi ülkelerde yaklaşık 40 ülkede milli gelirine oranla bunun da altını çizerek söylüyorum milli gelire oranla en yüksek asgari ücret Türkiye’dedir. Dolayısı ile bunun tarafı işçi sendikalarıdır, bunun tarafı işveren sendikalarıdır. Bu cahilce hakikaten insanlarımızın herkesin hoşuna gider. Asgari ücretle çalışıyor olsaydım benim de hoşuma giderdi” dedi.

ic

“BİZ SORUMSUZCA DAVRANAMAYIZ”
“Bunu söyleyenlere, açık arttırmaya çıkanlara ne olur herkes sorsun. Onlara millet sorsun! Sektörler, Türkiye’deki reel ekonomi, işçi sendikaları da sorsun, işveren sendikaları da sorsun” diyen Bakan Zeybekci, “Siz bizimle konuştunuz mu? Siz bizimle bu konuyu tartıştınız mı diye sorsunlar. Biz Türkiye’nin ekonomi dinamiklerinde sorumlu olan bir iktidarız. Biz sorumsuzluk sahibi olamayız, biz sorumsuzca davranamayız. Biz ne olursa olsun ben bu palavrayı sallayayım diyenlerden olamayız. Onun için bunun tarafı olarak kendimizi muhatap olarak görmüyoruz. Muhatabı millet de değildir bunların. Yani topyekun millet de değildir. Muhatabı Türkiye’de asgari ücret tespit komisyonu diye bir komisyon var, onlardır. Bence onların karar vermesi gerekir” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Uykusuz   -  Bağlantı 16 Mayıs 2015, 18:04

Komisyonda devleti temsilen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 2 temsilci, TÜİK temsilcisi, Kalkınma Bakanlığı temsilcisi ve Hazine Müsteşarlığı temsilcisi bulunmuyormu ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı