REKLAMI GEÇ

DSO vekil adaylarını dinledi

DSO vekil adaylarını dinledi

Denizli Sanayi Odası (DSO), Meclisi MHP ve HDP’nin milletvekili adaylarını konuk etti. Vekil adaylarının ekonomik programlarını sanayicilere anlattığı toplantıda MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Türkiye Ekonomisini güçlendirmek için 2 maddeden oluşan projemizle geliyoruz. Bu projeler, çare olacak” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 18:04

Denizli Sanayi Odası (DSO), mecliste grubu bulunan siyasi partilerin milletvekili adaylarını konuk etti. DSO Meclis toplantısına HDP ve MHP adayları katılırken, CHP adayları Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitingi nedeniyle, AK Parti adayları ise seçim çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamadı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve meclis üyeleri, MHP ve HDP adaylarını dinledi.

Partilere 1’er saat konuşma süresi verilen toplantıda ilk konuşmayı MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan yaptı. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Ayhan, “Acilen piyasayı hareketlendirecek önlemler alınmalı. Kamu maliyesinde kalite sorunu var. Eğitim kalitesiz, tarım yetersiz, işsizlik sorunu baş göstermiş durumda. 8 senelik büyümede kişi başına düşen gelir sadece 11. 50 dolar. Milli gelir 2.8 dolar civarında azaldı. Genç işsizlerin oranı yüzde 20’lerde… Eğitimli işsizler artıyor. Cari açık da risk oluşturuyor. Türkiye büyümüyor. AK Parti yönetimi ekonomide başarısız. Bizim ekonomide uygulayacağımız iki program var. Rahatlatıcı politikalar ve kalkınma politikaları. Bunlarla Türkiye’yi geleceğe taşıyacağız. Borçluluk, geçim sıkıntısı, fakirliğe çare olacağız. Denizli’ye son 10 yıldır çivi çakılmıyor” diye konuştu.

Seçim vaatlerinin ülke kalkınmasına katkı verecek doğrultuda olması gerektiğini kaydeden MHP Denizli Milletvekili Adayı Ümit Bahtiyar, “Denizli Büyükşehir olduktan sonra çok zarar gördü. Zaman içinde de bu sorun daha çok artacak. Belediye başkanları proje sayılarını her seçimde daha çok artırıyor. Ancak yapılabilir projeler değil bunlar. Denizli’nin kalkınmasına yönelik, sanayi, tekstil ve turizme dayalı projeler hazırlanmalı ve hayata geçirilmeli. Biz MHP olarak tekstil ve turizme yenilikler getireceğiz” dedi.

ic

Toplantının ikinci oturumuna HDP’den İl Başkanı Nebi Ebci, Milletvekili Adayları Perihan Üge, Ahmet Turhan, Emine Yalçın, Dilaver Senem, Özgür Çavuşoğlu katıldı.

HDP Denizli Milletvekili Adayı Perihan Üge, “Bizleri buraya davet ettiğiniz için ilk olarak teşekkür ederim. HDP, HDK’dan doğan bir partidir. HDK içerisinde birçok birimi oluşturan büyük bir insanlık projesine girdik. Türkiye’de uzun yıllardır bir Kürt problemi var. Bu sorunları aşmak için aday olduk. Bu sıkıntıları yaşamamak için bizde yenilikçi projelerimizle adım atmak için aday olduk. HDP 10 maddenin oluştuğu çözüm süreci ile var olmuştur. Tek din, tek ırk, tek millet kavramından çıkmak ve daha özgür toplum olmak için varız“ dedi.
Ardından diğer milletvekili adayları da seçim vaatlerini ve süreci anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı