REKLAMI GEÇ

MHP’nin seçim beyannamesinde Ayhan’ın da imzası var

MHP’nin seçim beyannamesinde Ayhan’ın da imzası var

MHP’nin “seçim beyannamesi” açıklandı. Ankara-Balga’ta kozmik bir büroda hazırlanan beyannamede, MHP’nin Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın da imzası bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2015 Pazartesi, 17:57

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, seçim beyannamesini hazırlayan ekipte kendisinin de yer aldığını, konu başlıklarıyla kamuoyuna açıklanan beyannamenin bir yıllık çalışmayla ortaya çıktığını, MHP’nin seçim beyannamesini en son açıklayan parti olmasının stratejik bir tercih olduğunu, ayrıca açıklama için 3 Mayıs’ın Milliyetçiler Günü olması nedeniyle özel seçildiğini söyledi.

Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek” başlığıyla sunulan seçim beyannamesiyle tek başına iktidarın hedeflendiğini ifade eden Ayhan, AKP iktidarı döneminde toplumun her kesiminin tahrip edildiğini, ihracatçıdan dar gelirliye herkesin şikayeti bulunduğunu, kamuoyuyla paylaşılan seçim beyannamesinde bunlara çözümlerin sunulduğunu belirtti.

Adaletten yolsuzlukla mücadeleye, işsizlikten sanaliyelşeme, sağlıktan çevreye 30 başlığın yer aldığı işte o seçim beyannamesi:

ASGARİ ÜCRETE VERGİ YOK
Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar ödüllendirilecektir.
Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacaktır.
Enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürerek ilk dönem sonunda yüzde 6’ya, ikinci dönem sonunda yüzde 5’e çekmeyi ve fiyat istikrarını sağlamayı hedeflemektedir.

SANAYİLEŞME
Kamu ihaleleri yoluyla yenilikçi yerli sanayi desteklenecektir.

KOBİLER
KOBİ’lerin Ar-Ge, yenilik ve ihracat yapabilme kapasiteleri geliştirilerek uluslararası rekabet güçleri artırılacaktır.

ULAŞTIRMA
Demiryolları, limanlar ve hava limanları ile başta bölünmüş yollar olmak üzere karayoluyla ulaşımın standartları yükseltilecektir.

TARIM, HAYVANCILIK VE KIRSAL KALKINMA
Tarımda aile işletmeciliği verimli bir yapıya kavuşturularak, modern esaslara göre faaliyet gösteren işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak, bu amaçla işletmelerin birleşmeleri teşvik edilecek.

BÖLGESEL KALKINMA
Her il ve ilçe için hedef sektörler belirlenecektir. Teşvik mevzuatı da bu doğrultuda ilçe ve sektör bazlı olarak düzenlenecektir. Yerel aktör ve dinamikler devreye sokularak yöreye özgü mikro kalkınma model ve projeleri geliştirilecektir.

ESNAF VE SANATKAR
Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra o işyerindeki faaliyetleri ile ilgili olarak beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirilecektir.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE
Kendi işini kurmak isteyen üniversite ve mesleki eğitim mezunu gençler desteklenecektir.

YOKSULLUKLA MÜCADELE
üreten, istihdam yaratan ve üretilen değerden bu süreçte yer alan her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlayan, üretim sürecinde yer almayan muhtaçların ise sosyal koruma programlarıyla desteklenmelerini ve yoksulluktan kurtarılmalarını öngören bir sosyal refah düzeni oluşturulacaktır.

SOSYAL YARDIM VE DESTEKLER
Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları (HİLALKART) verilecektir.

EMEKLİLER
Emeklilere, her yıl Mart ve Eylül ayı içinde “Emekli Destek Ödeneği” adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Böylelikle ortalama binliranın altında aylık alan emekli kalmayacaktır.

ÇALIŞMA HAYATI
Net asgari ücret, asgari geçim standardı düzeyi dikkate alınarak 1400 liraya yükseltilecektir.Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilecektir.

KADIN, ÇOCUK VE AİLE
Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanacaktır. Çocukların çalıştırılması ve her türlü çocuk istismarı önlenecektir.

EĞİTİM
Eğitimin her kademesinde müfredatın milli ve çağın gereklerine uygun bir şekilde planlanması ve uygulanması esas olacaktır.Eğitimin her kademesinde eğitim dili Türkçe olup, Türkçe dışında başka bir dilde ana dilde eğitim yapılamaz.

GENÇLİK
Diplomalı işsizlik önlenecekve iş bulma tesadüflere bırakılmayacaktır.

SPOR
“Türk Sporunu Geliştirme Projesi” ile spor seferberliği başlatılarak sporda atılım gerçekleştirilecektir. Proje çerçevesinde sporcu yetiştirme ve geliştirme planları ivedilikle uygulamaya konulacaktır.

KÜLTÜR VE SANAT
Türk kültürü ve sanatının yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla “millî kültür endüstrisi” oluşturulacaktır.

KENTLEŞME VE KONUT
Yaşanabilir kentlerin oluşturulabilmesi için, ulaşım altyapısı tamamlanmış, çağdaş donanımlı konut alanları yanında gerekli altyapıya sahip, endüstri, teknoloji ve sanayi bölgeleri ile mali ve ticari merkezler oluşturulacaktır.

SAĞLIK
Yaşam kalitesini ve yaşama sevincini geliştiren, insan ömrünü uzatan, vatandaşın ve hizmet sunanların memnuniyetini esas alan, hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemi tesis edilecektir.

ÇEVRE
Ekonomik ve sosyal politikalar ile çevre politikası arasında uyum sağlanacak, kalkınma gerçekleştirilirken insan sağlığı, ekolojik denge, kültürel, tarihî ve estetik değerler korunacaktır.

TURİZM
İvedilikle bir turizm çerçeve kanunu çıkartılacaktır. Kamu ve özel sektör işbirliği ile yeni bir Turizm Strateji Belgesi ve Turizm Eylem Planı hazırlanacak ve uygulamaya konulacaktır.

TERÖRLE MÜCADELE
Teröristi merkeze alan mücadele anlayışı yerine, terörle mücadele “topyekün mücadele” olarak ele alınacaktır.

AB İLE İLİŞKİLER
AB’nin Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü; terör ve bölücülük; Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan gibi temel dış politika sorun alanlarındaki yaklaşımının Türkiye’nin çıkarlarına zarar vermemesi kaydıyla katılım müzakerelerinin sürdürülmesi ve tam üyelik dışındaki yaklaşımların kabul edilmemesi politikamızın esasını oluşturacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı