REKLAMI GEÇ

KORKMAZCAN: VATAN MİLLİ MÜCADELENİN PARTİSİDİR

KORKMAZCAN: VATAN MİLLİ MÜCADELENİN PARTİSİDİR

Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, Milli Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Korkmazcan, Denizli mitinginde “Şimdi Ahmet Hulusi Efendi gelse eski Türkiye ile bu Türkiye’yi karşılaştırır ve der ki; işte AK Partili yiğitler, benim fetvamın hakkını vermişler, Kuvayi Milliye’nin hakkını vermişler” diyen Davutoğlu’na, “Ahmet Hulusi Efendi Kuvay-i Milliye, AKP iktidarı ise Kuvayi İnzibatiye’dir. AKP iktidarı emperyalist ülkelerin memurluğunu yapmaktadır” karşılığını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 18:56

15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden dört saat sonra Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 tarihinin 96. yıl dönümünde Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili adayı Hasan Korkmazcan basın açıklaması yaptı.
Korkmazcan Denizli’nin milli mücadeledeki yerini anlattığı açıklamasında, Vatan Partisi’nin milli mücadelenin partisi olduğunu söyledi.

Korkmazcan, “Bugün Denizli’de Milli Mücadele’nin başladığı gün. Milli Mücadele’nin kahramanlarından Ahmet Hulusi Efendi, 96 yıl önce bugün Yunanlılar’ın İzmir’i işgal etmesi üzerine Denizli halkını şu anki adıyla Kayalık Caddesi üzerinde toplayarak uyarmış ve buradan Milli Mücadele yürüyüşünü başlamıştı. Bu yürüyüş ile başlayan mücadele sayesinde Yunanlılar Ankara’nın Polatlı’sına kadar gidebilmişken Menderes’in doğusuna geçememiştir. Mustafa Kemal’in önderliğinde, Ahmet Hulusi Efendi gibi cesur atalarımızın kahramanca mücadeleleri sonucunda Türkiye Cumhuriyet’ini kurduk ve 20. yüzyıla yön verdik. Tüm ezilen milletlere emperyalistlerin yenilebileceğini gösterdik, kanlı haritalarını yırtıp tarihin çöplüğüne attık. Cumhuriyet Devrimi’nin NATO üyeliği, ekonomide üretimin terk edilmesi gibi hamlelerle gerileten emperyalistler 12 Mart ve 12 Eylül darbeleriyle tam bağımsızlığımıza ve millet egemenliğimize gölge düşürmüşlerdir. Bu sürecin sonunda AKP’yi iktidara getirdiler ve Türkiye’yi açılım süreçleriyle bölmeyi, borçlandırma ekonomisiyle dört koldan kendilerine bağlamayı planladılar” dedi.

“AKP KUVAY-İ İNZİBATİYE’DİR”
Korkmazcan, 13 Mayıs’ta Denizli’de gerçekleşen AKP mitinginde Ahmet Hulusi Efendi ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Korkmazcan, “Emperyalist planların ürünü ise 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin bazı bölgelerinin işgal altında olması, vatanımızın bütünlüğünün tehlikede olmasıdır. Ege Denizi’nde bulunan 152 adamız işgal altındadır. Bu işgale karşı tek bir açıklama dahi yapmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu Denizli mitinginde söylediği “Şimdi Ahmet Hulusi Efendi gelse eski Türkiye ile bu Türkiye’yi karşılaştırır ve der ki; işte AK Partili yiğitler, benim fetvamın hakkını vermişler, Kuvayi Milliye’nin hakkını vermişler.” sözleri ile siyasi rant elde etme peşindedir. Ahmet Hulusi Efendi Kurtuluş Savaşı’nda yazdığı kahramanlık destanıyla Türk milletinin, Denizli halkının bağımsızlık ve egemenlik bilincinin sembolü olmuştur. Ahmet Hulusi Efendi Kuvay-i Milliye, AKP iktidarı ise Kuvayi İnzibatiye’dir. AKP iktidarı emperyalist ülkelerin memurluğunu yapmaktadır. BOP Eşbaşkanlığı ile övünenler, beyzbol sopalarıyla yönetilenler, komşu ülkelere emperyalist ülkelerin çıkarı için terör ihraç edenler ile Ahmet Hulusi Efendi arasında hiçbir bağlantı olamaz. İzmir işgal edildiği gün Ahmet Hulusi Efendi Denizli halkını ayağa kaldırmış ve işgale karşı çıkmıştı. Bugün ise 152 adamızın işgaline karşı tavır alan yalnızca Vatan Partisi’dir. Vatan Partisi olarak halkımıza çağrıda bulunuyoruz; 21. yüzyıla girerken dünya yeni bir kavşaktadır. Burada da aynen yüzyıl önce olduğu gibi Türk milleti bölge ülkeleriyle birlikte yine tarihi rolünü oynayacaktır. İlk adımda 7 Haziran seçimleridir. Milletimizi bağımsızlığımız ve birliğimiz için Vatan Partisi’ni meclise göndermeye davet ediyoruz” dedi.

ic

ADAYLAR YÜRÜYÜŞTE
Vatan Partisi Denizli milletvekili adayı Yadigar Özen, Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ve partililer ‘Milli Mücadele’ yürüyüşüne de katıldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı