REKLAMI GEÇ

VATAN PARTİSİ DENİZLİ BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

VATAN PARTİSİ DENİZLİ BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

Vatan Partisi milletvekili adayları ve il yöneticileri, Denizli Barosu’nu ziyaret etti. Görüşmede hukuk alanındaki sorunlar ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2015 Cumartesi, 15:38

Seçim çalışmalarına devam eden Vatan Partisi alanlarda, çarşılarda yürüttüğü çalışmaların yanı sıra Denizli’nin demokratik kitle örgüleri ile meslek kuruluşlarını da ziyaret ederek kurumların sorunlarını dinliyor ve çözümlerini tartışıyor.

Vatan Partisi milletvekili adayları Hasan Korkmazcan, Rüstem Can ile Vatan Partisi Denizli İl Yöneticisi Gökhan Dikmen ve Güray Kubilay Gürsoy’un yer aldığı Vatan Partisi heyeti, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ve baro yöneticileri ile görüştü.

ÜLKEDE HUKUK GÜVENLİĞİ KALMADI
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Ergenekon tertiplerinden, gazetelere baskılara kadar birçok hamleyle hukukun bağımsızlığı ve üstünlüğü zedelendi. 13 yıllık AKP iktidarında yargının geldiği yeri halka en güvenmediğiniz kurum sorusu sorulduğunda yargı cevabının verilmesi çok iyi özetliyor. Ülkemizde hukuka güven kalmadı. Avukatlar özgürce savunma yapamıyor, halkımız yargı kurumunda çözüm bulacağına inanmıyor” dedi.

BAROLARIMIZIN DİK DURUŞU BİZİ GURURLANDIRDI
Vatan Partisi’nin de bu sorunları birebir yaşadığını, tertiplere maruz kaldığını vurgulayan Korkmazcan, “Türkiye’de en büyük darbe hukuka yapıldı. Suçları çok büyük olan iktidar kendini meşrulaştırmak için yargıyı devletin kurumu olmaktan çıkardı mevcut rejimin aracı haline getirdi. Cumhuriyet’in kurumlarına hukuk aracılığı ile kumpaslar kuruldu ancak bu baskılar, buna direnen odakları da ortaya çıkardı. Bu odaklardan biri de avukatlarımız ve onların örgütlü kuvveti barolarımızdır. Ben de avukat olarak meslektaşlarımın verdiği mücadele ile gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyet’ini yeniden milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine kavuşturana kadar barolarımızla, demokratik kitle örgütlerimizle hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu amaçla 7 Haziran seçimlerine çalışıyoruz” diye konuştu.

HERKESE ADALET, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI
Denizli milletvekili adayı ve Denizli Barosu üyesi Av. Rüstem Can da seçim bildirgelerinde yer alan hukuk projelerini anlattı. Rüstem Can, “Vatan Partisi iktidarında başta yoksullar olmak üzere bütün halk adalete ulaşabilecektir. Öncelikli olarak yargıda birliği sağlayacağız. Bağımsız ve tarafsız yargıyı bütün kurum ve kurallarıyla işletmek temel görevimizdir. Uzun yıllar sonuç alınamayan yargılama süreci kısaltacak ve adaleti etkin kılacağız. Halkımızda hukuka karşı yaratılan güvensizliği ancak böyle aşabiliriz. Milletvekili dokunulmazlığı, siyasal dokunulmazlık temelinde yeniden düzenlenecektir. Milletin Meclisi, vurguncuların ve yolsuzların sığınağı olamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı