REKLAMI GEÇ

VATAN PARTİSİ’NDEN KOCA MEKTEP ZİYARETİ

VATAN PARTİSİ’NDEN KOCA MEKTEP ZİYARETİ

Vatan Partisi milletvekili adayları Denizli’nin tarihi okulu Denizli Lisesi’ni ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2015 Perşembe, 14:27

Denizli’de Koca Mektep olarak bilinen Denizli Lisesi’nin tarihi binası ve yerleşkesinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi tartışmaları Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Mart 2015 günü Delikliçınar Meydanı’nda yaptığı konuşmayla daha da alevlenmiş bunun üzerine Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği okul devrinin önlenmesi için imza kampanyası başlatmıştı.

Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret eden Vatan Partisi heyetinde Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi Denizli İl Başkanı, Denizli Lisesi mezunu İbrahim Kasapoğlu ve parti yöneticileri yer aldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Sevinç Dalbudak ve Denizli Lisesi Mezunları Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Panayır ile görüşen heyet adına konuşma yapan Hasan Korkmazcan, eğitimde tarihi mirasın ve geleneğin önemli olduğunu, Denizli Lisesi’nin de Denizli’nin en köklü eğitim kurumu olduğunu belirtti. Korkmazcan, “Şehri şehir yapan yapılarına, dokusuna rant uğruna yapılan saldırılar en önce bu saldırıları yapana zarar verir. Bizim görevimiz tarihi mirasımıza, Cumhuriyet’imizin değerlerine sahip çıkmak, güzelleştirmektir. Denizli Lisesi kolay kurulmadığı gibi kağıt üstündeki hesaplarla kolay da yıkılmaz. Denizli halkı buna izin vermeyecektir” dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Şevinç Dalbudak ise “Devlet kurumları hangi hizmet için yapıldıysa onun için kullanılmalıdır” dedi.

Denizli Lisesi Mezunlar Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Panayır da dernek olarak Denizli halkı ile birlikte okullarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirtti. Panayır, “Denizli Lisesi eğitim kurumu olarak yaşatılmalıdır, belediye olmamalıdır. Bize destek olan Vatan Partisi yöneticilerine çok teşekkür ederiz” dedi.
Vatan Partisi heyetine, Denizli Lisesi’nin çıkardığı ‘Koca Mektep’ dergisi hediye edildi ve heyet 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’da yapılacak Denizli Lisesi Keşkek Günü’ne davet edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı