REKLAMI GEÇ

Ak Parti’de gözler genel merkeze çevrildi

Ak Parti’de gözler genel merkeze çevrildi

Ak Parti’de, parti organları milletvekili aday adaylarını belirlemek üzere temayül yoklamasında görüş bildirdi. 44 aday adayından 40’ı için oy kullanıldı. Daha önce vekil adayı olan Emin Okkaya’nın adaylığının kabul edilmediği öne sürüldü. Şimdi gözler genel merkezin yapacağı mülakatta…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2018 Pazar, 11:25

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Denizli’de milletvekili aday adaylarının sayısı 44 oldu. Başvuruların bir kısmı Denizli teşkilatına yapılırken bir kısmı da genel merkeze gerçekleşti. Partide kesin aday belirleme süreci de adaylık başvurularının kapanması ile sona erdi.

Partide Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri SEma Ramzanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan’ın yanı sıra 40 isim adaylık başvurusunda bulundu.

Adaylar arasında Avni Örki ve Osman Yüceliş gibi il eski başkanlarının yanı sıra il ve ilçe yönetimlerinde görev almış başkanlık yapmış isimler de yer aldı.

Adem Kayar, Adnan Şaşmaz, Ahmet Aydınlı, Akın Çelik, Ali Aygören, Ali Önen Çetinkaya, Arife Sevinç Dalbudak, Aysun Tonel Karaaslan, Ayşe Doğan, Barış Özbilen, Birtan Şahan, Cemal Ceylan, Dilek Çevik, Fatma Sürmeli, Fazıl Alata, Fethi Erdem, Hasan oymak, Hilal Can, İlkay Kılıç, Mahmut Durgut, Mehmet Dağlıoğlu, Haluk Değirmenci, Muhammet Bekir Ege, Mustafa Gebeşçe, Nihal Kızılhan, Nilgün Ök, Nurefşan Bozaba, Osman Tavşan, Ömer Kılınçarslan, Öznur Yaşar, Perihan Dağ, Recep Karakay, Sezer Cihan, Ümit Çelik, Veli Demir, Yıldız Aydemir ve Zafer Ersin Topoğlu adaylık başvurusu gerçekleştiren diğer isimler oldu. Eski milletvekili Mithat Ekici de 27’nci dönem için aday adayı olurken diğer eski Denizli vekilleri Bilal Uçar, Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel adaylık başvurusu gerçekleştirmedi.

Partide temayül yoklaması dün Başkarcı’daki Kır Çiçeği Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Partinin kurucuları, il yöneticileri, belediye başkan ve meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, kadın kolları yönetimi ve gençlik kolları yönetimlerinden oluşan 1600 kişi sandık başına giderek beğendikleri 8 aday adayının ismini sandıklara attı. Yoklamaya mevcut milletvekilleri katılmadı.

Temayül yoklaması sırasında aday adayları tüm partilileri kapıda karşıladı, seçim çalışması yaptı.

SÜREÇ ŞİMDİ BAŞLIYOR
Aday adaylığı başvurusunu genel merkeze yaptığı belirtilen eski milletvekili adayı Emin Okkaya’nın ismi temayül yoklamasında yer almadı. Okkaya’nın daha önce partiden ihrac edildiği için aday olamadığı ileri sürüldü. Diğer yandan Ak Parti’de kesin listeleri belirleyecek süreç de başlamış oldu. Buna göre adaylık başvurusunda bulunan 44 isimden 40’ı genel merkeze çağrılacak. Genel merkez bünyesinde oluşturulacak ve Denizli milletvekili sıralamasına etki edecek bir komisyon kurulacağı ve komisyonun çalışmalarına bu hafta başlayacağı kaydedildi. Ak Parti’de şimdi aday adayları Ankara’ya davet edilmeyi bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı