REKLAMI GEÇ

AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti’den 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunan 44 isimden 40’i için temayül yoklaması yapıldı. Ekonomi Bakanı Zeybekci ve 3 milletvekili temayül yoklamasına katılmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 18:54

Kırçiçeği Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklaması saat 10.00’da başladı, 16.00’ya kadar devam etti. 24 Haziran Seçimleri’nde 27. dönem milletvekili adayı olmak isteyen 44 isimden 40’ın aday adayı olarak alındığı temayül yoklamasında il ve ilçe teşkilatları ana kademeleri, kadın ve gençlik kollarının asil yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daha önce görev yapmış aday olmayan il başkanları, milletvekilleri, disiplin kurulu ve demokrasi hakem kurulu üyeleri sandığa gitti, tercihlerini ortaya koydu.

Temayül yoklamasında aday adayı olan Adem Kayar, Adnan Şaşmaz, Ahmet Aydınlı, Akın Çelik, Ali Aygören, Ali Önen Çetinkaya, Arife Sevinç Dalbudak, Avni Örki, Aysun Tonel Karaaslan, Ayşe Doğan, Barış Özbilen, Birtan Şahan, Cemal Ceylan, Dilek Çevik, Fatma Sürmeli, Fazıl Alata, Fethi Erdem, Hasan Oymak, Hilal Can, İlkay Kılıç, Mahmut Durgut, Mehmet Dağlıoğlu, M. Ali Haluk Değirmenci, Mithat Ekici, Muhammed Bekir Ege, Mustafa Gebeşce, Nihal Kızılhan, Nilgün Ök, Nurefşan Bozaba, Osman Tavşan, Osman Yüceliş, Ömer Kılınçarslan, Öznur Yaşar, Perihan Dağ, Recep Karakaş, Sezer Cihan, Ümit Çelik, Veli Demir, Yıldız Aydemir ve Zafer Ersin Topoğlu partililerden destek istedi.

Milletvekili aday adayları temayül yoklamasına gelen partilileri kapıda karşıladı.

Saat 16.00’da sandıkların kapanmasının ardından kullanılan oylar açılmadan torbalandı ve AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildi.

Daha önce de örnekleri yaşandığı üzere AK Parti’de yapılan temayül yoklamasının sonuçları kamuoyuna açıklanmıyor, üst yönetimin aday belirleme sürecinde değerlendirmelerine ışık tutuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı