REKLAMI GEÇ

“İstikrar olursa, Türkiye kazanır”

“İstikrar olursa, Türkiye kazanır”

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, AK Parti öncesi iktidarda yer alan hükümetler yüzünden, Türkiye’nin çok şey kaybettiğini öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2018 Perşembe, 12:30

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, “AK Parti iktidarlarından önce devlet, bu ülkeyi hak ettiği yerlere taşımayı bırakın olması gereken temel yatırımları dahi yapamıyordu. Gerilimi, ekonomik krizi, istikrarsızlığı ve felaket tellallığını fırsata çevirmeye çalışanlar yüzünden de bu ülke çok şey kaybetti” dedi.

“PARLEMENTER SİSTEM ÜLKEMİZE ZARAR VERDİ”
Yapılan icraatların önüne çeşitli engeller çıkmasının, ülke olarak istenilen seviyeye ulaşılamamasının göze çarpan sebebinin mevcut parlamenter sistemin yapısının olduğunu iddia eden Ramazanoğlu, “Parlamenter sistemde yürütmenin iki başlı olması maalesef ki siyasi geçmişimizde pek çok krize neden oldu. Bilindiği gibi bunların en büyüğü ve en acısı Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Ecevit arasında yaşanan ve siyasi nezaketsizliğe varan tartışmaydı. Bu tartışma ülkemizin yaşadığı en büyük krizlerden birine neden olmuş, pek çok banka batmış, esnaf çok zor duruma düşmüş, vatandaşımız fakirleşmiştir. Bunun yanında parlamenter sistem koalisyonlara yol açarak siyasi istikrarsızlıklara, hükümet krizlerine de yol açmaktaydı. 70’ler ve 90’ları şöyle bir göz önüne getirdiğimizde koalisyonların ülkemize nasıl zarar verdiğini aşikâr bir şekilde görmekteyiz” dedi.

24 Haziran seçimlerinin memleket için bir dönüm noktası olacağını hatırlatan Ramazanoğlu, “Güven ve istikrar ortamından en çok fayda sağlayacak olan ekonomimizdir. 24 Haziran seçimleriyle birlikte hem gündemimizden seçim çıkmış olacak, hem de güçlü bir hükümete Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle kavuşacağız. Bu yeni dönemde hükümetimiz atacağı adımlarla hem ekonomide istenen gelişmeyi sağlayacak hem de daha fazla demokrasi, daha iyi bir hukuk devleti, daha gelişmiş bir sosyal devleti oluşturacaktır. Her zaman dediğimiz bir şey var. İstikrar ve güven iklimi olursa Türkiye kazanır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı