REKLAMI GEÇ

Karaca: “Asrın komedisi manifesto AKP Genel Başkanı tarafından açıklandı”

Karaca: “Asrın komedisi manifesto AKP Genel Başkanı tarafından açıklandı”

AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerine yönelik manifestosu açıklandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti’nin manifestosunu asrın komedisi olarak değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2018 Salı, 12:54

Yazılı bir açıklama yaparak AK Parti’nin manifestosunu değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, iktidarın 16 yılda ülkeyi her açıdan iflasın eşiğine getirdiğini belirtti.

Karaca, “Yargı bağımsızlığı yok edilmiş, başta AKP Genel Başkanı olmak üzere koro halinde sahne alan hükümet yetkilileri ayrıştıran, ötekileştiren söylemler ile toplumsal barış ve huzur yok etmiştir. Dış politikada akılcılıktan uzak yöntemlerle, içeride kaybettikleri iktidarı geri almak için dış politikayı iç politika malzemesi yaparak ülkemizi dış dünyada itibarsızlaştırmıştır. Eğitimi yaz boz tahtasına çevirmiş, çocuklarımızın geleceğini siyasi çıkarlarına peşkeş çekmişlerdir. İçerde ve dışarda tefecilere teslim olmuş, ülke kaynaklarını faiz lobilerine peşkeş çekerek ülkeyi iflasın eşiğine getirmiştir. Artık ülkeyi yönetemez hale geldiklerinde de kaçış için baskın seçimi son kurtuluş olarak halka dayatmışlardır” dedi.

Demokrasinin önüne siyasi entrikalarla yeniden iktidara küçük ortağı ile tutunabilmek için ördükleri duvarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verilen demokrasi dersi ile yerle bir olduğunu ifade eden Karaca, açıklamasında devamla şunları söyledi:

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır şiarı ile Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile kurulan Millet İttifakı ile de tüm hayalleri tarihi çöplükte yerini almıştır. Cumhurbaşkanı adayımızın açıklanması ile de ülkenin geleceğini, demokrasiyi rafa kaldırma, tek adam yönetimi ile rejimin temeline koydukları dinamit ellerinde patlamıştır. Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayımız olarak açıklanmasının ardından feleği şaşan hükümet, kendini muhalefet zannetmeye başlamış. Ülkede 16 yılda demokrasiyi yok eden iktidar, halka demokrasi vaat etmekte, yargıyı çökerten iktidar halka adalet vaat etmekte, ekonomiyi çökerten iktidar kaybettiği güveni yeniden kazanmak için “Yemin” yöntemi ile ekonomik refah vaat etmektedir. Gençlerimizi ‘dindar ve kindar gençlik yetiştireceğim’ diyen birinin ‘Tek tip gençlik yaratmayacağız’ diyerek, daha geçtiğimiz günlerde Çiftçinin gübresine ÖTV yükleyenin, ”Vergi yükünü azaltacağız” diyerek, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından iktidarın 20 Temmuz sivil darbesiyle 45 günde bitireceğiz deyip, 21 aydır ülkeyi OHAL ile yönetenin “Özgürlükçü olacağız” diyerek açıkladığı manifesto asrın komedisi olarak siyasi tarihin sayfalarında yerini almıştır. AKP’nin tükenişinin gösterisi olan bu komediye halkımız artık inanmıyor, sadece gülüp geçiyor. Sizi herkes kandırabilir ama halkımız artık size kanmıyor. 24 Haziran günü Millet İttifakı ile 16 yıllık kabusun ardından memleketimin dağlarında çiçekler açacak.”

24 Haziran günü milletin bir siyasi partinin değil, 80 milyonun Cumhurbaşkanıyla özgürlüğe yelken açacağını belirten Karaca, “24 Haziran günü gümbür gümbür sel olup sandıklara akacağız, sel olup sandıklardan taşacağız. Türkiye’de siyaset kurumunu yeniden inşa edeceğiz, demokrasiyi güçlü bir şekilde yeniden kuracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı