REKLAMI GEÇ

Varlıker: “Çiftçi üvey evlat mı?”

Varlıker: “Çiftçi üvey evlat mı?”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Başbakan Binali Yıldırım’ın seçim vaatlerinde çiftçinin unutulduğunu üvey evlat muamelesini gördüğünü söyledi. Varlıker, “Yıllardır yat sahiplerine yapılan mazot kıyağının çiftçilere yapılmamasının sebebini bilen var mı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2018 Salı, 13:58

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Denizli Ziraat Odası’nı ziyaret etti, başkan ve üyeler ile bir araya geldi.

Çiftçinin sorunlarının ele alındığı ziyarette konuşan Varlıker, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan seçim vaatlerinde çiftçinin unutulduğunu söyledi.

Hükümetin seçim vaatlerinde birçok popülist paketin açıklandığını belirten Varlıker, “Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, trafik cezaları, imar affı ve kaydı silinen öğrencilere af gibi birçok konuda seçim paketini açıkladılar. Özellikle yeniden yapılandırma paketi, esnafı, sanayiciyi ve çalışanları yakından ilgilendirirken tarım sektörü yine unutuldu. Üçüncü kez yapılandırma yapılacak ama ne yazık ki tarım borçlarına yapılandırmayı yine düşünen yok. Daha önce kredileri ertelediler ama borçlarla ilgili yapılandırma düzenlemesine asla gidilmedi” dedi.

“ÇİFTÇİ UNUTULUYOR”
Emekliye ikramiye vermeyi vadedenlerin çiftçiyi yine unuttuğunu ifade eden Varlıker, “Mesela şu yapılabilirdi, tarımda kullanılan mazot vergiden arındırılabilirdi. Mazot 6 TL’ye yaklaştı. Türk çiftçisine ABD ve Rusya çiftçileri ile rekabet edin diyorlar. Onlar mazota, bizim ödediğimizin yarı fiyatını öderken bu rekabet nasıl olur diye soruyor çiftçi emekçilerimiz. Zaten çiftçimiz dekara 22 litre mazot harcıyorken, gübre fiyatları her gün döviz ile beraber hızla artıyorken, sulama en büyük problem olmaya başlamışken, bu durumda çiftçi ne yapsın?” diye sordu.

“YAT SAHİPLERİNE MAZOT KIYAĞI VAR, ÇİFTÇİYE YOK”
Gübreye yüzde 20 ÖTV geleceğinden bahsettiklerini belirten Varlıker, “Çiftçimiz sesini duyurmak isterken, meyvede destek 10 lira düşürüldü. Bu korkunç bir şeydir. Zaten sona gelen Türk tarımının tamamen iflasıdır. Şeker fabrikaları için de farklı bir tespitimiz vardır. Haraç mezat satıldığını biliyoruz. Ama ne yazık ki birçoğu deposunda 100-150 bin ton şeker varken satıldı. Bu büyük stoklar satış bedellerine girmedi. Tarım sektörümüz, üretimi gerçekleştirmeye yarayan gübre, ilaç ve mazot maliyetlerinden çok dertli. Yıllardır yat sahiplerine yapılan mazot kıyağının çiftçilere yapılmamasının sebebini bilen var mı?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı