REKLAMI GEÇ

Muharrem İnce Bozkurt’ta güneş enerjisi santralini açtı

Muharrem İnce Bozkurt’ta güneş enerjisi santralini açtı

Bozkurt Belediyesi tarafından yapılan güneş enerjisi santrali, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin katıldığı tören ile açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 13:12

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Bozkurt Belediyesi’nin hayata geçirdiği güneş enerjisi santralinin açılışı için Denizli’ye geldi. İnce Bozkurt’ta halka kısa bir konuşma yaptı.

Kendisini dinleyen kalabalığa önce akıllı cep telefonlarını çıkarmalarını söyleyen İnce daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir hükümet medyası var bir de milletin medyası var. Simdi hepiniz canlı yayına geçiyorsunuz. Bütün dünya sesimizi duyacak bizim bütün dünya. Bizim çılgın projelerimiz iş makinesi değil huzur.

Birileri meydanlarda tezek diyecek pislik diyecek, çöplük diyecek hiç cevap vermeyleceğim. Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. Ben size gelecği anlatacağım.  Çocuklarımızı anlatacağım. ekonomiyi anlatacağım. Nasıl batırdıklarını anlatacağım, nasıl kurtulacağımızı anlatacağım.
Nasıl kurtuluruz? Çocuklarımızı iyi eğitirsek geleceğe umutla bakarız. Meydanda pislik konuşursak hiç bir gelişim göstermeyiz.
O telefonlar var ya hiçbirini Türkler yapamıyor. Amacım bu milletin akıllı evlatlarına o telefonu yaptırmak. O hakaret etsin ben uzay diyeceğim. O küfretsin ben uydu diyeceğim. Bunları anlatacağım.

Endüstri 4,0’ı başarabilmemiz için tüm bunları yapmak için bize enerji lazım. Enerjiyi de güneşten rüzgardan bulacağız. Tam istediğimi Bozkurt’ta belediye başkanı yapmış. Benim istediğim bu zaten.
Her yıl 10 bin öğrenciyi en iyi üniversitelere yurt dışına göndereceğiz. Ben onlara bağıran çağıran küfür eden değil yön gösteren aş iş kapısı bulan bir cumhurbaşkanı olacağım.

Batıyoruz beyler bayanlar batıyoruz. Buradan nasıl çıkacağız kime güveniyorsun?. Bir kadınlara güveniyorum bir de gençlere güveniyorum. Bu iktidarı kadınlar ve gençlerle değiştireceğiz.

Önce hukuk devleti yargı bağımsızlığı. Herkes inanacak ki bu ülkede yargı bağımsızdır. Bana soruyor cumhurbaşkanı olduğunda Tayyip Erdoğan’ı yargılayacak mısın? Hayır. O benim işim değil. O mahkemelerin işi. Devlet böyle yönetilmez. İntikamla rövanşla yönetilmez.
Mesala birinci sınıf hakimler var. Onların içinden kura ile seçersin yüksek yargıyı. Ona da dersin ki görevini düzgün yap. Çay toplamaya gitme. Düğmeni ilikleme adam gibi görevini yap.

Cumhurbaşkanı olduğumda yükseik yargının toplantısına gittiğimde o yargıçlar ayağa kalkarsa iki çift sözüm var. Ayağa kalkmayacak. Kalkmamalı. Günü geldiğinde beni de yargılmalı. Beni de Tayyip Erdoğan’ı da yargılamalı. Böyle olursa memleket düzelir. Yoksa bu gitti yağmaladı. Yerine biri gelirse o da yağmalar. Öbürü gider o da yağmalar. Bu düzene son vereceğiz.

Orta okulda öğretmenimiz sormuştu o geldi aklıma. Kimin çalışma odası var demişti. Bana hayal edilemeyecek kadar büyük bir şey gelmişti. Şimdi öyle yüz binler milyonlar var. O çocukların umuduyuz biz. Onların umudunu karartmamak için buradayım ben. Onlara yeni umutlar vermek için onların umutlarını tazelemek için burdayım. Bunu başaracağız. Kimsenin kuşkusu olmasın.

Dindar bir nesil yetiştireceğim diyor. Senin haddine mi düşmüş. O ailelerin görevi. Ben de çocukken Kuran kursuna giderdim. Elhamdülillah müslümanız. Biz bilmiyor muyuz yani sizden mi öğreneceğiz müslümanlığı. Devletin görevi matematik, fizik öğretmektir. İş bulmaktır çocuklara. İş bulacağız çocuklarımıza” dedi.

ÇELİK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Bozkurt’taki etkinlikte Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik kürsüye ilk çıkan isim oldu. Çelik İnce’ye ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye hitap ederken kısa konuşmasında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

30 Mart seçimlerinden sonra mazbatasını aldığında CHP rozetini çıkardığını söyleyen Çelik; “O gün CHP rozetimi çıkardım sadece bana oy verenlerin değil oy vermeyenlerin de belediye başkanıydım. O gün Türk bayrağı rozetimi taktım.

Atatürk’ün yolunda halkçı belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Bozkurt küçük bir ilçe. Nüfusu küçük, bütçesi küçük fakat sosyal belediyecilik yaptığımız için büyük işler beceriyoruz.

Bugün açılışın yaptığımız santralimiz de öyle bir projemiz. 20 bin metrekarelik alanda 1 megavatlık güneş enerji santrali yaptık.

4158 panel 41 güçlendiricisi var. Şu anda Bozkurt’un 1000 hanesinin elektrik giderini karşılayacak durumdayız.

GES santrali yılda 1 milyon 700 bin kilovat saat elektrik enerjisi sağlıyor bize. Güneş enerjisi santrali sadece bu değil.  Bir de yenilenebilir enerji dediğimiz kavram var. Karbonmonoksit salınımını da azaltıyor. Çevreci belediye olarak bunu da sağlıyoruz.

Biz sadece güneş enerjisi santrali yapmadık bir sürü projelerimiz oldu. Bozkurt belediyesi olarak üreten ve üretken bir belediyeyiz. İş atölyerinde ürettiğimiz park bahçe mobilyalarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderdik. Şu anda iş atelyömezde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin malzemeleri yapılıyor.

Benim amacım enerjiyi tamamen yaymak. Bozkurt’un çatılarını tamamen güneş panelleri ile kaplamak insanların evinde kullandığı tüm elektriğin giderini karşılamak istiyorum.

Yeni bir projemiz daha var. Enerji kooperatifi… Sizleri de yeni yapacağımız santrale ortak yapmak istiyoruz. Boğazımızdan geçen lokmayı beraber büyütelim istiyorum”
Konuşmaların ardından Bozkurt iş atölyelerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı forsu ile karakalem portre Muharrem İnce’ye hediye edildi.

İŞTE O SANTRALİN DETAYLARI
Bozkurt Belediyesi ilçe belediyeleri içinde bir ilke imza atarak güneş enerjisi santralini hayata geçirdi.  Santral 4 bin 158 panel ve 40 çeviriciden oluşuyor. 4 milyon liranın üzerinde bir miktara malolan santral yılda 2 bin 300 ton karbonmonoksit salınımının önüne geçecek.

İller Bankası finansmanı ile yapılan santral Kuyucak’ta 20 bin metrekarelik alan üzerinde bulunuyor. Yıllık 1 milyon 700 bin kilowatt saat elektrik üretmesi planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı